27.03.2017

BĂCĂNIA CU DICHIS în Bacău, Roman și Iași

Pe Adrian si pe Oana îi cunosc de mult timp, oameni faini care nu se multumesc cu orice si sunt mereu in cautarea binelui. Asa de tare mi-a placut ce fac ei, de am uitat sa va povestesc si voua din timp...Dar ca in orice poveste, trebuie sa existe si un loc, pe strada Mihai Viteazul, vis a vis de Hotel Moldova, unde cei doi se dedică comunității prin: BĂCĂNIA CU DICHIS
Deja inaugurează a treia băcănie in Iasi. Prima a fost in 2014 la Roman, oras natal a lui Adi. In 2015 a urmat in Bacau. De ceva timp s-au relocat câtiva metri mai spre autoservirea Viva.

In Bacania cu Dichis te simti ca intr-un laborator al naturii. Rafturile sunt ca niște crengi din care iti culegi roadele alese cu grija, din diverse continente. Mama Pământ a fost generoasă cu noi și ne-a dăruit de toate pentru hrană si vindecare. Important este ca noi să alegem ce este bun. Majoritatea produselor se pot consuma in post. 

Gama diversificată se intinde de la produsele vrac, condimente, nuci, seminte, mirodenii, fructe uscate, ceaiuri, biscuiti bio, curmale, dulciuri, sucuri, dulcețuri, zacuscă, siropuri, tincturi, mancare pentru bebelusi, pana la cosmetice, pastă de dinti fara fluor, parabeni, apa plată alcalina cu un ph de aproape 10 si nelipsitele sfaturi bune sau rețete pentru preparate.

Dacă la români in bucataria traditionala uleiul de bază este cel de floarea sorelui, in ultimii ani am inceput cu totii sa ne informam si sa diversificam pentru sanatatea noastră. Gasim pe rafturi ulei de măsline, de sâmburi de struguri, cânepă, nucă neagră, etc. Apropo de ulei, la băcănie am gasit specificații speciale pe etichete, gen Ph-ul, care nu se regăsește in hipermarketuri si nu stii niciodata calitatea, chiar daca ai impresia ca ai trecut la un ulei superior.

Dacă uneori nu stim ce este bun, putem să ne informăm din cărți. Unele le găsim chiar la băcănie.
Daca pe vremuri existau vraci, Dumnezeu a lăsat darul vindecarilor oamenilor pasionați, calugarilor, fitoterapeutilor, agricultorilor, etc, important e sa cautam leacurile. Iar daca hrana este sanatoasă, cat mai BIO si fara E-uri, atunci nu te mai imbolnavesti. Ar mai fi multe de povestit, dar va recomand sa descoperiti dichisul in bacanie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin