22.03.2016

Se incepe construirea Hospice-ului Lumina

În Bacău se construieşte primul centru dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice din România.
Hospice-ul construit în municipiul Bacău va deservi regiunea de nord-est a României, şi va crea 30 de noi locuri de muncă. Prin intermediul acestui centru se vor oferi îngrijiri paliative şi consiliere unui număr de până la 428 de beneficiari, copii şi familiile lor, în fiecare lună.

La evenimentul de incepere a lucrărilor au participat Steve Cooper - presedintele Asociatiei “Lumina”, Mihaela Dumitrache- director executiv Asociatia “Lumina”, Mara Matei - P.R. tot de la asociație, autoritățile locale, sponsori, directori de institutii si presa. 

Slujba de binecuvântare a locului si a viitoarei lucrări a fost oficiata de P.S. Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, impreună cu un sobor de aprozimativ 30 de preoți.

Pe suprafaţa de 2.000 mp, oferită cu titlu gratuit de către Consiliul Local Bacău, se va edifica o clădire cu regim de înălţime parter şi etaj parţial, cu suprafaţa desfăşurată de circa 1.050 mp, distribuiţi astfel: 750 mp la parter pentru zona rezerve îngrijire beneficiari, servicii medicale conexe îngrijirii şi primirii beneficiarilor, zona de recreere indoor, zona servicii de curăţenie, servicii de masă, zona vestiare personal şi centrală termică; 300 mp la etaj, destinaţi spaţiilor administrative ale Asociaţiei Lumina.

Se vor realiza lucrări de instalaţii sanitare, acordându-se o mare atenţie deservirii persoanelor cu mobilitate redusă, instalaţiii termice, instalaţii electrice, instalaţii de supraveghere video rezerve pacienţi, instalaţii de supraveghere video şi de control acces. La exterior se vor realiza alei pietonale pentru accese separate, astfel:

1) pentru beneficiari şi însoţitorii acestora, precum şi pentru personalul medical;
2) pentru personalul din zonele de curăţenie şi bucătărie;
3) un acces auto. Se vor mai amenaja la exterior locuri de parcare, spaţii verzi şi un loc de joacă.
Branşamentele se vor face la reţelele existente de pe Calea Romanului (DN2-E85) la circa 200 m de limita terenului şi vor fi branşamente de apă, canal, gaze şi energie electrică”.

Puteti dona si la acest link: sansalademnitate.ro/doneaza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin