08.12.2015

Crucea Rosie Bacau si-a desemnat voluntarii anului 2015

În fiecare an, pe data de 5 decembrie, se sărbătoreste Ziua Internațională a Voluntarilor, un moment special, în care sunt onorați cei care se implică în acțiuni pentru comunitatea din care fac parte și aduc o schimbare în bine în viața oamenilor.

În cadrul Galei Centrului de voluntariat al Crucii Roșii Române, Filiala Bacău, au fost înmânate distincții pentru cei mai activi voluntari ai anului 2015. Astfel, voluntarul junior al anului este Abel Grosu, iar voluntarul senior al anului 2015 este Anca Drăgoi. A fost acordat și un premiu special, pentru cea mai activă subfilială, celei din orașul Comănești și coordonatorului voluntarilor de acolo, Liviu Leru.
Printre proiectele desfășurate pe parcursul anului 2015, ale organizatiei se numara: Caravanele
de Paște și de Crăciun, distribuția de alimente către persoanele vârstnice din cadrul Centrului Deschideți o ușă, Banca de Alimente, Puncte de prim ajutor în Bacău și celelalte orașe din județ, proiect impotriva abandonului școlar derulat în parteneriat cu Hypermarketul CORA Bacău, distribuții de alimente, haine și jucării către persoanele aflate în situații de risc, și multe altele.


Voluntariatul reprezintă o formă de donație, dar nu de bunuri, ci de timp și muncă pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili. Voluntariatul înseamnă însă și o familie, o rețea de prieteni care cred într-o idee și se implică în proiecte comune în beneficiul comunității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin