07.07.2013

Concert caritabil by Asociatia Lumina

Vali „SirBlues” Răcilă, Raul Kusak şi Eugen Amarandei vor cânta pentru copiii cu prognostic limitat care participă la activităţile centrului de zi “Albert” al Asociaţiei Lumina. Cei trei artişti vor susţine un concert caritabil la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău( Sala Ateneu), joi, 18 iulie, începând cu ora 19.00.

Asociaţia Lumina şi-a propus să îmbunătăţească serviciile oferite copiilor şi tinerilor participanţi la centrul de zi “Albert” prin amenajarea unei grădini senzoriale. Continuare a camerei senzoriale, grădina va fi un spaţiu special creat
pentru copiii şi tinerii cu sau fără dizabilităţi.

 Scopul unei astfel de grădini este de a oferi oportunități senzoriale individuale şi combinate pentru utilizator, experienţe pe care nu le-ar putea trăi în alt mediu. Suma necesară amenajării acestei grădini este de 5000 de euro.

 “Vrem să mulţumim invitaţilor nostri care ne vor umple sufletele cu muzica lor, vor dărui din sufletele lor pentru a adduce bucurie şi demnitate copiilor. Atunci când medicina nu mai poate face nimic, putem da demnitate vieţii!”, a spus doamna Mihaela Dumitrache, Director Executiv, Asociaţia Lumina.


 “Ne pare bine că putem ajuta copiii şi aşteptăm câţi mai mulţi băcăuani la concert. Sperăm ca publicul să înţeleagă că dacă suntem mulţi, putem ajuta mai mult, mai ales atunci când vine vorba de copii”, a spus Vali Răcilă.

Infiintata in 1998 de catre fundatia Cry in the Dark din Marea Britanie, Asociatia Lumina desfasoara doua proiecte: Hospice Casa Albert, cu sediul în Sat Luncani, Com. Mărgineni, Jud.Bacău, a debutat în anul 2006,având ca viziune îmbunătățirea considerabilă a calității vieții copiilor și tineri ori adulți cu speranță limitată de viață. Până in acest moment sunt peste 150 de beneficiari și peste 200 de aparținatori ai serviciilor asociatiei.

Centrul rezidential “Casa Lumina” –este un cămin pentru 22 de tineri cu nevoi speciale, localizat în Comănești. Acest proiect a debutat în 1998 și viziuneasa a fost și rămâne,să facă o diferență în viața acestor tineri prin oferirea de support medical,social, psihologic, emotional si spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin