14.09.2009

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Bacau

Astazi 13 septembrie 2009, Bacaul a marcat in istoria sa, vizita Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel. Venind de la Roman, unde de ieri s-au oficiat slujbe dar si un eveniment important pentru Bacau, ridicarea Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie a Romanului si Bacaului, Patriarhul s-a oprit la Catedrala Ortodoxa ''Inaltarea Domnului'' din '' inima Bacaului '' asa cum a inceput discursul Preasfintitul Ioachim Bacauanul, care a fost alaturi de Patriarh in ambele zile.

A fost intampinat cu paine si sare iar apoi s-a intrat in Biserica de la subsolul Catedralei unde acolo, i s-au oferit Diploma de Cetatean de Onoare al Judetului si un trofeu in forma unui munte de sare, simbolul si stema Judetului Bacau. Dupa discursul Preafintitului Ioachim Bacauanul, a urmat cel al oficialitatilor si al Patriarhului. Apoi s-a mers la cripta unde se odihneste Preafintitul Ioachim Mares, despre care am scris la inmormantarea sfintiei sale, si s-a oficiat o slujba de pomenire.

Drumul a continuat in Catedrala unde s-au discutat si vizualizat proiecte despre cum va arata edificiul. Singura nemultumire a Patriarhului a fost de tabla ce va acoperi cupolele, deoarece initial era aurie, iar acuma s-a schimbat in maro, lucru ce l-a nemultumit. Am sa dezbat acest subiect in articolul urmator cu inregistrarea discutiilor.

La iesire din Catedrala, Preafericitul Parinte Daniel era asteptat de foarte multi oameni care l-au aplaudat.

Din cele cateva sute de poze, postez cateva, si un filmulet, pentru a marca acest moment istoric al Bacaului.


Pozele sunt in ordinea desfasurarii evenimentelor
La subsolul Catedralei, Biserica Adormirea Maicii Domnului

Slujba de pomenire la mormatul Preafintitului Ioachim MaresIn catedralaLa iesire o fetita ii inmaneaza un acatist

Asta-i ca-n desene animate :) Intr-o parte un ingeras si in cealalta un dracusor.
Si un filmulet cu vizita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin