17.04.2017

Binecuvântarea Muntelui Athos asupra Bacăului

Cu bucurie duhovnicească sunteti invitati la hramul și evenimentele organizate de către Biserica Militară ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din perioada 21-23 aprilie, ce sărbătorește 10 ani de la sfințirea bisericii.

Vineri, 21 aprilie, începând cu ora 15 se va întâmpina Icoana ”Prodromița”. Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adica Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, comoara Schitului românesc Prodromu de la SFÂNTUL MUNTE ATHOS. Copia icoanei adusă din sfântul munte va rămâne definitiv la Biserica Militară ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău. Încă un lucru inedit va fi reprezentat de faptul că icoana va fi însoțită de o delegație de călugări de la Sfântul Munte Athos, ce vor rămâne până duminică. Astfel, binecuvântarea Athosului se va revărsa și asupra Bacăului.

De vineri până duminică dimineață, (inclusiv pe timpul nopții) icoana va fi afară pentru închinare.

Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 14 va avea loc conferința suținută de Preot Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA. Pe tot parcursul evenimentelor, inclusiv conferința, accesul va fi liber. La ora 17 va fi privegherea pentru hram.


Duminică, 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului si Marelul Mucenic Gheorghe (hramul bisericii) începând cu ora 8:30 se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească.

Acestea sunt doar câteva dintre bucuriile ce vor avea loc. Vă așteptăm cu drag în cele 3 zile de sărbătoare a Bisericii Militare ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău, pentru a descoperi împreună tainele bucuriilor duhovnicești.

 Biserica Militară ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin