27.04.2017

Acces gratuit la Observatorul Astronomic de Ziua astronomiei

Sub genericul publicat la nivel mondial: „Astronomia aproape de oameni”, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” sărbătoreşte la data de 29 aprilie 2017  la subunitatea Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Ziua astronomiei.

Cu această ocazie publicul este invitat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, sâmbătă 29.04.2017 între orele 08.00-16.00 pentru a vizita expoziţiile, pentru a discuta cu specialiştii observatorului despre planete, stele şi galaxii dar şi pentru a urmări un spectacol de planetariu sau pentru a participa la observaţii solare (dacă vremea va fi favorabilă). Intrarea va fi gratuită!


În 1973, în California, astronomul amator Doug Berger, preşedintele  de atunci al Asociaţiei
Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observaţii într-o locaţie cât mai îndepărtată de luminile oraşului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul oraşului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată prin telescop, să poată admira minunile bolţii cereşti.

Ideea a fost atât de apreciată, încât din anul 2007 se sărbătoresc două Zile ale Astronomiei. Anul acesta le sărbătorim pe 29 aprilie şi pe 30 septembrie.

Pentru observaţii solare şi spectacole de planetariu vă rugăm să faceţi din timp programare la numărul de telefon: 0234-513.724.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin