30.04.2014

Dinti frumosi si sanatosi pentru cei mici - Pedodontia

Pedodontia este o ramura a stomatologiei ce are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent.
Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.
La o prima vedere, dintii temporari pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca oricum acestia se
vor schimba. Insa integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul.

Este necesar ca primul contact cu medicul dentist sa aiba loc la o varsta cat mai frageda, iar familializarea cu cabinetul stomatologic sa se realizeze treptat, inainte sa apara dureri sau necesitatea unor manopere stomatologice laborioase.

Prima vizita la dentist nu trebuie sa fie o experienta traumatizanta pentru copil. Obisnuiti copilul cu atmosfera dintr-o clinica dentara, aducandu-l in vizita inca de la varste foarte mici, in jurul varstei de 3 ani.

În cadrul Clinicii Stomdas copilul dumneavostra va beneficia de toata atentia unei echipe de medici pedodonti foarte bine pregatiti. Aici gasiti un loc unde copiii au o sală de așteptare sigură, prietenoasă, cu jucării pentru copii mici și mari.

 Cabinetul este prevazut cu desene pentru copii, un scaun stomatologic colorat de unde copii se pot relaxa privind desene animate. Tot la Clinica Stomdas se folosește pentru învingerea temerii de dentist, tehnica de inhalosedare, pentru anestezia fără durere.Inhalosedarea este o tehnica ce nu are efecte adverse si nu se metabolizeaza in organism fiind exceptionala pentru toti pacientii copii sau adulti, anxiosi, incepand cu varsta de 3-5 ani. Cei mici la finalul sedintei stomatologice primesc recompense ,cadouri,diplome si medalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin