22.06.2012

Trafic restricționat pentru autovehicule mari

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe județe din țară, valabilă pentru perioada 22-23 iunie 2012.
Prin urmare se interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00-20.00, cu excepţia :

- transporturilor de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală;
- vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
- transporturi funerare;
- transporturi poștale;
- transporturi de echipamente de prim ajutor;
- transporturi pentru distribuire de carburanți;
- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
- transporturi pentru tractări vehicule avariate;
- transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării.

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale, astfel:
- pentru 22 iunie 2012 in judeţele: Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanta, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani.
- pentru 23 iunie 2012 in județele: Dolj, Olt, Teleorman, Dambovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați.

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul Poliţiei Rutiere, urmând a fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal.
În județul Bacău agenții de poliție rutieră acționează la ieșirile din municipii și orașe către drumurile naționale pentru a depista autovehiculele o căror circulație este interzisă urmând ca acestea să fie stocate în parcările de pe raza localităților.

Totodată echipaje mobile acționează pe drumurile naționale pentru a identifica și opri autovehiculele din categoria menționată aflate deja în trafic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin