09.06.2012

Ramona din Bacau pleaca in Mongolia - Like

Faptul ca o bacauanca face parte din cele trei zâne care pleaca  la cel mai mare raliu umanitar din lume, The Mongol Rally, nu este decat un motiv de bucurie. Ramona Enache a terminat Colegiul Ferdinand si acum este in anul 4 la Arhitectura la Bucuresti. O cunosc de cativa ani si pot spune ca e o fata de gasca:)
( Ramona este cea din dreapta)

Fire Fairies (Zînele Focului) este prima echipa exclusiv feminina din Romania care participa la Raliul Mongoliei. Alaturi de Ramona vor mai fi Andreea si Cristiana.

 Mongol Charity Rally este o cursa de peste 18.ooo de kilometri, desfasurata in numele binelui si al aventurii. Peste 400 de echipaje pornesc anual spre capitala Mongoliei, Ulan Bataar, fara sa fie vorba de viteza sau victorie. Motivaţia acestei aventuri este una cît se poate de nobilă. În fiecare an, patru milioane de hectare de pădure din Mongolia sînt ameninţate cu dispariţia din cauza incendiilor spontane, iar capacitatea autorităţilor mongole de a face faţă focului este scăzută.

Mongol Rally este o cursa pe cont propriu, fara asistenta tehnica sau medicala, fara masini de back-up, organizata cu scopul de a dona, la destinatie, toate mijloacele de transport folosite. Majoritatea sunt masini folositoare si de ajutor ( ambulanțe, mașini de pompieri)
"Fire Fairies" va dona fondurile stranse in urma campaniei caritabile catre Lotus Children’s Centre, o fundatie care are grija de copiii abandonati si abuzati din Mongolia.

Mi se pare extraordinar ceea ce vor face si admir doza lor de curaj si nebunie (sa nu uitam cate riscuri sunt...dar optimismul este de partea lor)

Traseu
Traseul masoara aproximativ 18.000 kilometri si trece prin 15 tari (Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgystan, Kazakhstan, Rusia, Mongolia). Startul oficial pentru echipele din Europa de Est se da pe 16 iulie 2012, din Praga, cu destinatia Ulan Bataar, cateva saptamani mai tarziu.

Daca vreti sa fiti la curent cu noutatile sau vreti sa le sustineti, nu uitati sa dati un like la pagina lor de facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin