04.06.2012

"Festivalul Luminii" 2012

Aleile principale ale Parcului Cancicov  au fost luminate de circa 4500 de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami) Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” a organizat si in acest an „Festivalul Luminii” cu tema “ Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Cercetaşii au pregătit ateliere de teatru, şezătoare, jocuri, cântece folk, jonglerii şi alte surprize,  oferind  atmosferă de linişte creată de miile de lumânări.

Viaţa de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulţi dintre noi. Mereu suntem în lipsă de timp, împărţiţi între mai multe responsabilităţi, slujbă şi familie, uităm cu
desăvărşire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenţie fiecare clipă pentru a reuşi ceea ce ne propunem şi de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simţi vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.


Pozele pe facebook << click


Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv şi este răspunsul cercetaşilor la lumea agitată în care trăim. De asemenea, este şi o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei “Cercetaşii României” în comunitatea locală.
Evenimentul este desfăşurat sincron în acest sfârşit de săptămână, în alte peste 20 de locaţii din ţară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi altele.

Printre partenerii proiectului : Consiliul Judeţean al Elevilor, Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Trupa de teatru In the spot, Centrul Salizian Don Bosco, Palatul Copiilor, Şcoala cu cls. I-VIII Ion Brătianu Măgura, Primăria Bacău, Instituţia Prefectului Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin