13.09.2010

Ziua Pompierilor fara parada in Bacau

Pompierii romani si-au serbat ziua ca in fiecare an pe 13 septembrie. Cei bacauani au serbat ziua printr-un simpozion la Teatrul Municipal Bacovia, dar din pacate anul acesta nu am mai avut parte de parada. La teatru au fost invitate autoritatile locale, presa si personalul Inspectoratului de Situatii de Urgenta Bacau "Maior Constantin Ene"

Saptamana trecuta, pomierii bacauani s-au intors cu Locul 1 de la Etapa nationala a Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, desfasurata la Pitesti.

Inima Bacaului le ureaza felicitari si un sincer La Multi Ani!




După patru ani în care au stat în umbra echipei din Călăraşi pompierii băcăuani au devenit campionii României. Victoria obţinută în urma marii confruntări s-a decis în ultima probă a etapei naţionale a Concursului
Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Stadionul “Ştrand” din municipiul Piteşti a fost scena bătăliei finale în urma căreia echipa reprezentativă a ISU Călăraşi a fost “măcelărită” de către pompierii băcăuani. Războiul a fost câştigat în urma probei ce a constant în realizarea dispozitivului de inter­venţie la motopompă.

După ce echipa condusă de locotenent colonelul Ion Braga şi antrenată de plutonierul Ioan Decuseară s-a clasat pe locul III la sfârşitul primei zile de concurs urcând la finalul celei de-a doua zile pe locul II în clasamentul intermediar, băcăuanii au reuşit să recupereze cele trei secunde care îi despărţeau de locul I.

Motivaţi pentru a învinge pompierii băcăuani au aplicat cea mai bună strategie ce i-a dus la victorie. Îndârjirea cu care a luptat echipa ISU Bacău le-a adus un binemeritat loc I. Timpul total realizat de echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost 308,66 de secunde.

Pe locul II s-a clasat echipa ISU Suceava cu un timp total de 311,86 secunde, locul al III-lea fiind ocupat de echipa ISU Călăraşi, cu un timp total de 314,14 secunde.

“Băieţii noştri au depus un efort deosebit în a se pregăti, devenind astfel, în acest an, cei mai buni pompieri ai României. Acest vis este al oricărui pompier din România, dar care pentru cei din judeţul Bacău nu s-a împlinit până acum. Suntem extrem de bucuroşi şi de mândrii de performanţa reuşită la această ediţie a Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. Sperăm ca de acum înainte cupa câştigată la Piteşti să rămână multă vreme în posesia lotului reprezentativ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
« Maior Constantin Ene » al judeţului Bacău”, a declarat locotenent colonel Ion Braga.

Reamintim că până la această ediţie, cea mai bună performanţă a fost obţinută acum doi ani când lotul reprezentativ al ISU Bacău s-a clasat pe locul II, a declarat locotenent colonel Ion Braga in comunicatl de presa.

Un comentariu:

LinkWithin