20.09.2010

Pe 25 septembrie fac curatenie

Cel mai important proiect de implicare socialã din România este pe ultima sutã de metri. Cartarea s-a încheiat pe 15 septembrie, reuşind sã identificãm circa 100 de mormane pe raza judeţului Bacãu.

Având în vedere cã în prezent, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect dupã Estonia, Letonia şi Lituania, se sperã ca şi numarul voluntarilor sã fie pe masurã. Din pãcate, în momentul de faţã, numãrul celor înscrişi pentru voluntariat în judeţul Bacãu, este mic raportat la amploarea proiectului.

Ca şi organizare, voluntarii vor fi impãrţiţi în echipe de câte cinci persoane, fiecare echipã putând deja sã aleagã de pe site-ul www.letsdoitromana.ro mormanele care urmeazã a fi colectate. Aceştia vor primi mãnusi
şi saci, inscripţionaţi pentru colectarea selectivã. Vom reveni cu detalii asupra locului de întâlnire pentru distribuirea materialelor necesare colectãrii şi comunicarea locaţiilor platformelor provizorii, unde se va depunde gunoiul pentru a fi ridicat.

Pânã în acest moment, instituţiile care au semnat parteneriate cu noi sunt:
Consiliul Judeţean Bacãu, Romsilva şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacãu, restul urmând ca în sãptãmâna în curs sã intre în acest parteneneriat. Singurul refuz a venit din partea Gãrzii de Mediu Bacãu, aceştia considerand cã nu este necesarã colaborarea în acest proiect cu toate cã în restul ţãrii acest parteneriat a fost semnat. Pe data de 25 septembrie când va avea loc acţiunea, firma SOMA ne va pune la dispozitie maşini pentru colectarea sacilor cu deşeuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin