08.09.2010

La multi ani de sfanta Maria !

Astazi 8 septembrie, crestinii ortodocsi si catolici sarbatoresc  Nasterea Maicii Domnului. In calendarul popular, sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului marcheaza hotarul astronomic dintre vara si toamna. Batranii spun ca in aceasta zi randunelele pleaca spre zonele calde, iar frigul isi face simtita prezenta. Din aceasta zi se incepe culesul viilor, al unor fructe si plante medicinale, batutul nucilor, recoltarea ogoarelor, semanatul cerealelor de toamna.

Inima Bacaului ureaza tuturor celor ce-i poarta numele un calduros LA MULTI ANI!

4 comentarii:

  1. Faci parte din cei 0.1% cetateni ai Romaniei care stiu ca nu se ureaza La multi ani!pe 15 august, cand se sarbatoreste "Adormirea" (adica MOARTEA), ci astazi, 8 septembrie (cand se sarbatoreste "Nasterea").

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu si pentru ce se scrie pe o foie de intrnet de domunitatea evreilor din bacaudespre sarbatorile crestine? noi evrei din dispora vrem sa citim situatia evreilor situatia cimintirilor care ne intereseaza ca avem parintri ingropati acolo cu tot respectul pentru sarbatiorile crestine aveti loc pe tot mas media sa scriti cat doriti lasati pe cat o mai ramas evrei sa scrie eii

      Ștergere
    2. Buna ziua, nu am inteles mesajul dumneavoastra. Puteti sa imi scrieti pe inimabacaului@yahoo.com

      Ștergere

LinkWithin