28.09.2010

Institutiile bacauane si-au dat mana la proiectul "Let`s do it Romania"

Mai jos am publicat actiunile institutiilor care au trimis comunicatele. Cele care nu au aparut pot trimite pe mailul: inimabacaului@yahoo.com

Update: in Rachitoasa 2 voluntari americani  Peace Corps au strans gunoaie alaturi de voluntarii locali.

Voluntarii de la “Apele Romane” au participat la proiectul LET’S DO IT, ROMANIA!

In data de 25 septembrie, Administratia Bazinala de Apa Siret Bacau a participat la actiunea LET’S DO IT, ROMANIA! cu un numar de 58 de angajati. Impartiti pe echipe, acestia au acoperit mai multe zone din judetul Bacau, dupa cum urmeaza:
- Insula de Agrement Bacau (14 voluntari au colectat 26 saci de 120 litri);
- malul paraului Trebes in zona comunei Margineni (15 voluntari au colectat 60 saci de 90 litri si 80 saci de
200 litri);
- malurile raului Trotus in zona comunelor Targu Trotus si Agas (23 voluntari au colectat 110 saci de 90 litri);
- zona de protectie a acumularii Poiana Uzului (6 voluntari au colectat 50 de saci de 200 litri).
In total, voluntarii de la “Apele Romane” au strans 326 de saci cu deseuri.
“Aceasta actiune ar trebui continuata in fiecare zi. Daca ea se limiteaza doar la o singura zi, nu am realizat nimic. E important ca oamenii sa constientizeze faptul ca nu putem arunca gunoiul oriunde, ca suntem responsabili pentru viitorul nostru si pentru calitatea mediului in care traim”, a declarat Constantin Draganuta, directorul Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Continuare in Galeria de poze

Agentia pentru Protectia Mediului Bacau a participat sambata, 25 septembrie, incepand cu ora 10, la campania nationala de ecologizare Let's Do It Romania! Cei 35 voluntari din cadrul APM Bacau au "periat" Parcul de Agrement Gheraiesti, una din locatiile favorite ale bacauanilor la sfarsit de saptamana, adunand cu aceasta ocazie 47 saci cu deseuri, depozitati in 3 locatii diferite langa drumul de acces, in zona containerelor pentru deseuri. Actiunea a durat cca 2 ore.
Intrucat este sfarsit de sezon pentru agrement, speram ca parcul va ramane curat pana la primavara si ne bucuram ca am dat o mana de ajutor primului proiect national de curatenie a Romaniei, intr-o singura zi.

 Scoala Numarul 19 

Ziua începe devreme cu un răsărit superb, semn că ziua va fi frumoasă şi... fructuoasă. Cei 13 copii se adună în parcarea de la stadion şi sunt nerăbdători să devină pentru o zi...gunoieri. Aşteptăm microbuzul(prin amabiliatea bunicului Antohi) care ne va duce la Prăjeşti, acolo unde am alocat trei mormane echipei noastre.

Continuarea pe www.plecatdeacasa.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin