15.09.2010

Expoziţie filatelică de maximafilie “Artă şi religie”

Din pacate nu am ajuns la vernisajul de  duminică, 12 septembrie 2010 al expozitiei "Arta şi religie" . Cu toate eforturile, am tras azi o fuga la biserica romano-catolică "Sf. Petru şi Paul" din Bacău si la Muzeul Iulian Antonescu. Expoziţia este organizată de Societatea Română de Maximafilie "Dr. Valeriu Neaga", cu sediul în Bacău, în parteneriat cu Asociaţia Filatelică Franţa-România. Expoziţia se afla în cele două locaţii-simbol pentru tematica "Artă şi religie": biserica "Sf. Petru şi Paul" (premieră în Romania) şi Complexul Muzeal "Iulian Antonescu". În biserica romano-catolică sunt  expuse cărţi poştale cu tematică religioasă (biserici, sfinţi, papi).

Biserica romano-catolică "Sf. Petru şi Paul"

Expoziţia este onorată de patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României, Academiei Mondiale de
Filatelie (A.M.P.), Federaţiei Filatelice Române (FFR), Consiliului Judeţean Bacău, Primăriei Municipiului Bacău. La acest eveniment cultural colaborează: Decanatul Romano-Catolic de Bacău, Asociaţia Romano-Catolicilor "Dumitru Martinaş", Oficiul Judeţean Reţea Poştală Bacău, Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" din Bacău, Liceul de Artă "George Apostu" din Bacău.

Muzeul "Iulian Antonescu"

În cele două locaţii vor putea fi vizionate numeroase de colecţii de maximafilie (ramură a filateliei care se ocupă de colecţionarea cărţilor poştale) de prestigiu naţional şi internaţional, din care 22 colecţii din Franţa, Italia, Luxembourg, Cipru, Canada, Germania, Elveţia, Kuweit şi Republica Modova.

Expozitia se va inchide pe 17 septembrie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin