20.08.2010

O noua strada in Bacau

Daca mai tineti minte, in urma cu un an scriam despre un loc abandonat din centrul Bacaului. Era vorba de locul din fata Bisericii Catolice "Sf. Petru si Paul". Imi venisera si mie in minte cateva idei. Pana la urma s-a ales varianta construirii unei noi strazi, ce va face legatura intre strada 9 Mai si sensul giratoriu din strada Mihai Viteazul. In momentul de fata se numeeste aleea Iulian Antonescu. Primaria mentioneza ca va transforma aleea in strada de  7 metri latime si 300 de metri lungime si va fi cu sens unic. Partea buna ar trebui sa fie decongestionarea traficului. Partea proasta e ca va strica linistea bisericii, in locul unde ar fi fost de preferat o piateta pietonala. Cu aceasta ocazie, eu imi sustin ideea de a amenaja ceva frumos in fata bisericii.


Ramane de stabilit si sensul de mers. Avand in vedere ca sensul giratoriu de pe Mihai Viteazul este aglomerat, mai mult din cauza parcarii de langa si a nerespectarii semnficatiei lui ( se parcheaza zilnic chiar in sens), probabil ca directia de mers va fi spre Str. 9 Mai, pentru a mai decongestiona zona sensului giratoriu.


Intrarea dinspre Str. 9 Mai (panoramic Norc)

4 comentarii:

  1. Eu as vedea pe acolo mai bine ceva banci si copaci care sa faca umbra...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...dar tocmai au fost taiat trei copaci pentru a face loc strazii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat. Acolo mergea o zona pietonala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa ramana de stabilit sensul de mers??? Nu e evident oare, ca doar nu vor bloca 9 mai atunci cand masinile vor vira stanga pt. a o lua pe viitoarea alee. In mod sigur se va circula dinspre Mihai Viteazu inspre 9 mai.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin