18.09.2009

Decebal se rasuceste in mormânt (de nervi)

Pai cum vine asta? Tu, ditamai Primaria, sa amplasezi ilegal o sculptura prin oras, sa o lasi un an, si apoi vii cu excavatorul sa o iei. Si mai dai si 400 de milione vechi, care acuma stau printr-un depozit.

Cand am filmat excavatorul ca-i ia capul lui Decebal, am zis sigur ca-i pentru lucrarile de langa, pentru ca v-am zis ca nu am putut sa intreb muncitorii, ca erau prea speriati si nervosi ca-i filmez. Acuma se explica atitudinea lor.

Am aflat de aici ca Decizia „taierii“ capului regelui dac apartine Comisiei Nationale pentru Monumente de For Public, care a respins dosarul depus de Primaria Bacau, dosar care trebuia intocmit inante de amplasarea sculpturii.

„Comisia Nationala apreciaza initiativa Primariei Municipiului Bacau de a aduce un beneficiu de imagine orasului prin amplasarea de monumente de for public, dar, considera ca realizarea unei astfel de copii diminueaza valoarea artistica a lucrarii originale“. De asemenea, Comisia atrage atentia asupra ilegalitatii amplasarii acestui monument in spatiul public, fara avizul de specialitate. Bai ma lasi.......

3 comentarii:

  1. Doamne ce porcarie! Chiar asa s-a ajuns sa nu mai poti amplasa un monument banal, pe spatiul ublic al unei administratii locale fara ca nu stiu ce consiliu national sa intervina. Doamne, ce porcarie! Tara asta a ajuns o bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba...ce tampenie! De asta nu mai dam inainte si toti romanii sunt prosti ...

    RăspundețiȘtergere
  3. D.p.d.v. legislstiv au dreptate, dar partea cu "diminuarea valorii artistice a lucrarii originale" mi se pare aberant. Pai cum poti sa-l sculptezi altfel pe Decebal? Cu barda in mana si cu un roman in alta? Mie mi-ar surade si varianta asta :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin