07.04.2009

Stadionul Municipal Bacau in prezent

Stadionul municipal a fost construit in anul 1966 cu o capacitate de 12 mii de locuri, iar mai tarziu, supraetajat si extins la o capacitate de 25 de mii.
In ultimii ani se discuta de demolarea lui si construirea unuia nou. Se pare ca parerile sunt impartite, si starnesc discutii contradictorii aprinse.

Parerea mea e urmatoarea avand in vedere situatia de azi:

Locul actual nu mai poate fi numit stadion, deoarece se afla intr-o stare de degradare, prezentand si alte minusuri.

Existenta unei singure toalete pt. intreg stadionul (si aia infecta)

In timpul meciurilor se produc blocaje rutiere datorate supraaglomerarii zonei.

Si nici macar echipa in prima liga nu avem.


Din cate am inteles, modernizarea actualului stadion ar costa foarte mult, si ar mai profitabil pentru bugetul Bacaului ,construirea unuia nou. In toate orasele europene stadionul este in afara orasului, nu in oras.

Mutarea lui in zona cartierului CFR, ar fi benefica, din cel putin trei puncte de vedere.

-Fiind langa gara, ar fi usor pentru o parte din fanii echipei adverse, si nu numai, ajungand mai usor la stadion, si evitand intrarea in oras...(de multe ori cu consecinte neplacute)
-Echipele jandarmeriei, sunt tot in zona, deci deplasare mai mica.
-Nu s-ar mai produce blocaje in zona centrala cand sunt meciuri.

Si cel mai important, standardele de calitate care ar trebui sa le aiba un stadion. Noi nici macar toaleta nu avem la actualul stadion(este una singura.Da am scris bine ,o toaleta la un intreg stadion, dar va asigur ca si aia e infecta, de la un metru distanta mirosind oribil )

Din partea mea , pe locul actual, poate sa faca si supermaket, si loc de joaca, si pista de aterizare pentru OZN-uri, ca sigur ar fi mai folositoare decat ce este acuma , avand in vedera zona foarte populata, iar tinerii si copiii din oras, sunt din ce in ce mai inghesuiti, si cu mari lipsuri la capitolul zone de agrement.

Deci ,in concluzie de ce nu se vrea modernizarea? Sunt interesele parvenitilor, mai mari decat cele a Bacauanilor?

Daca ati citit in intregine articolul, aveti mai jos un sondaj, la care sa votati, daca sunteti de acord cu actualul loc al stadionului.

5 comentarii:

  1. Abia acum am vazut articolul si acum raspund. In primul rand cred ca mutarea stadionului nu are nimic de-a face cu starea in care se ala, lipsa toaletelor sau altele asemenea. Mutarea nu e legata decat de interesele unor posibili investitori. Fac pariu ca daca stadionul va fi daramat, in loc se va construi un mall si nimic mai mult. Daca ar fi construit in cartierul CFR, din 1000-1500 de oameni cat mai merg acum la meciurile FCM in zilele bune, nu vor mai merge nici macar 100 in viitor. Faptul ca nu avem echipa in prima liga nu e un fapt relevant. Daca nu s-a dorit echipa in prima liga, nici nu s-a avut. CL, primaria, Cj si celelalte autoritati locale/regionale nu au facut prctic nimic. Proprietarii clubului s-au reorientat atat timp cat nu au avut parte de sustinerea potrivita din partea stim noi cui. Asa ca ar trebui sa ne multumim si cu echipa pe care o avem acum...totusi in primele 3 etape s-a descurcat aproape perfect. Daca ar intra in prima liga crezi ca am avea si un stadion de 30000 de locuri??? In plus nici infrastructura nu vad cum ar putea permite desfasurarea unui trafic fluent in zona CFR in zilele in care ar fi meciuri. O sosea cu o banda pe sens e ma rau decat ce avem noi astazi in zona centrala. Si sa ne amintim ca de obicei meciurile sunt in weekend, cand oricum strazile sunt mai putin circulate. Deci iar ete o scuza jalnica pentu mutarea stadionului.
    Mai exista si alte probleme. Spre exemplu, seara foarte multi locuitori ai orasului merg pe stadion....sa alerge...si nimic mai mult. Daca stadionul ar fi daramat...ce-ar mai face....ar trebui sa se duca pana in afara oraului sau ar trebui sa alerge in parc...apropo, care parc...asta ciopartit (cancicov) de micile SRL-uri sau parcul de langa MC'Donalds care este DE VANZARE?!?????????????????


    Si sa nu uit...sondajul este unul "inchis" din start....cum pot vota daca raspunsul banal "DA" nu este posibil?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Exista DA in sondaj, dar este inclus si starea toaletelor, pentru ca in strainatate de exemplu, la stadion vin si familii, asta insemnand si copii si femei. Daca tu imi spui ca poti sa mergi cu familia in singura toaleta infecta de la stadion, inseamna ca n-ai miros, sau nu-ti respecti familia. Dar la noi daca vin si barbati, e ideea ca ''lasa ca ne facem nevoile si pe langa stadion'' sau mergem ca nesimtitii la M`ec, ca parca M`ec-ul e WC public.

    2.Ai spus ca : ''-seara foarte multi locuitori ai orasului merg pe stadion....sa alerge...si nimic mai mult. Daca stadionul ar fi daramat...ce-ar mai face....ar trebui sa se duca pana in afara oraului sau ar trebui sa alerge in parc''

    -Iti spun eu ca am mers seara sa alerg si foarte greu intram, numai cu pile, sau mergem cu cineva care lucra la Trusturi de presa...Deci asta chiar nu tine. Alergi unde vrei ca pe stadion f greu intri.

    3.''-apropo, care parc...asta ciopartit (cancicov) de micile SRL-uri''
    -cred ca nu ai mai fost demult in parc. Iti recomand sa citesti articolul cu Parcul; Cancicov de pe site. Singurul SRL din Parc este a lui Sechelariu, terasa Savoy, fostul mini golf.

    4. Chiar si tu recunosti ca vin foarte putin oameni la stadion si echipa nu avem. Eu am spus ca nu ma intereseaza ce face in locul stadionului, pentru ca nu fac parte din niciun grup sau partid,si oricine ar fi are interese.

    RăspundețiȘtergere
  3. interese : bani vorbesc
    nu sunt de acord cu demolarea stadionului. singurul stadionu din tara in centrul tarii .foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt Din Braila si indraznesc sa las un coment.
    De asta data vorbesc in calitate de Specialist. Vreau sa spun inca de la inceput ca sunt Inginer Economist. adica ma pricep la calcule economice ale constructiilor.

    Am citit erticolul si sunt impotriva din urmatoarele motive.
    Modernizarea si restilizarea stadionului reduce cheltuielille sunt mult mai mici.

    Toalete? cu cateva mii de euro/toaleta amenajezi toalete la toate nivelurile. ai nevoie sa identifici statii in care sa poti amenaja toalete si din ce stiu eu, Stadionul are multe spatii nefunctionale.
    Este o mare prostie sa spui ca treebuie construit un stadion de la zero pentru ca are doar o toaleta si aceasta este infecta.
    cred ca stadionul poate avea si o noua fatada daca i se da atentie.

    RăspundețiȘtergere
  5. revin cu inca un comentariu. Va reamintesc ca sunt inginer de specialitate economica.
    Stadionul CLUJ ARENA a costat in prima faza 35.000.000 euro si acum au suplimentat bugetul cu inca 800.000.000 euro.
    Dar voi vreti sa demolati totul si sa construiti stadioane.
    Vreau sa va spun ca CFR Cluj a cheltuit 18.000.000 euro pentru un stadion de 3 stele cu o capacitate de 23.000 locuri.
    Stadionul avea doar o tribuna si o peluza initial.
    De ce nu publicati solutii de modernizare si restilizare a stadionului din Bacau?
    Va spun eu: e mai bine sa demolam totul si sa construim MALL.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin