25.03.2024

Seniorii ASEF în Turcia 🇹🇷

Anul al II-a de acreditare Erasmus + continuă seria mobilităților pentru seniorii din educație la Asociația pentru Educație si Formare ✴️ASEF ✴️

Inceputul celui de-al doilea an de acreditare a continuat seria mobilităților cu seniorii, pensionari din educație din judetul Bacău, membrii ai Asociatiei pentru Educație si Formare ASEF.  

În ultima săptămână a lunii februarie, s-a derulat mobilitatea celor cinci seniori ASEF la institutia partenera, KONYA OLGUNLAȘMA ENSTITUSU KONYA, din orasul Konya-Turcia. 🇹🇷

KONYA OLGUNLAȘMA ENSTITUSU KONYA este un centru pentru educatia adultilor, unde sunt organizate de primaria orasului, activitati de timp liber si profesionalizare pentru persoane de toate varstele din orasul Konya, cartierul Meram, interesate atat de formare unor noi abilitati si competente, precum lucrul de mana, croitorie, broderia, bucatarie, restaurant, bijuterie, tesaturi, etc cat si pentru petrecerea timpului liber si pentru relaxare.

Temele de interes au fost: schimb de bune practici culturale, gastronomice si metode noi digitale de comunicare, activitati model pentru incluziunea adultilor in viata activa a centrelor pentru educatia adultilor din institutiile partenere.

Pe parcursul celor 5 zile de mobilitate, reprezentatele ASEF au participat la activitățile centrului de formare, au asistat la workshopuri si activitati practice impreuna cu adultii din institutia gazda, au avut întâlniri cu echipa de management, formatorii și formabilii instituției gazdă. 

Un moment important in derularea acestei mobilități l-a constituit atelierul de realizarea mărțișoarelor tradiționale de românești din care au fost oferite cu generozitate colegilor din instituția din Konya. 

Vizitele culturale la Muzeul Mevlana, orașul Sille, Ceremonia dansatorilor rotitori si Cappadochia au intregit programul mobilității Erasmus + in Konya. 🇹🇷

Multumim pentru implicare, seriozitate si exemplele de bune practici prezentate de participantii ASEF la aceasta mobilitate si felicitam echipa care a reprezentat cu cinste Romania la aceasta intalnire Erasmus +. 

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea”. 

Vicepresedinte ASEF, Psiholog Raluca – Anamaria Săcăleanu 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin