06.12.2023

Proiect Erasmus + SUSTAINABLE SOLUTION pentru dezvoltate durabilă în Bacău

Asociatia pentru Educatie si Formare ASEF Bacau implementeaza un nou proiect Erasmus + SUSTAINABLE SOLUTION, un proiect care vizeaza dezvoltarea unui comportament responsabil fata de mediu si care se va derula in perioada 01.09.2023-31.08.2025. 

Obiectivul proiectului este creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a schimbărilor climatice și a rolului pe care abilitățile digitale îl joacă în rezolvarea problemelor de mediu. Grupul tinta il reprezinta elevii cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani si profesorii lor. 

Prima mobilitate a avut loc la Riga- Letonia, in perioada 23-24 noiembrie 2023.

 În cadrul întâlnirii de la Riga, din partea asociatiei noastre au participat doamnele profesoare Muraru Crina si Machidon Carmen, membre in echipa de management si implementare. 

Prograul acestei prime mobilitati a cuprins: prezentarea institutiilor partenere, planul de management, planul detaliat de diseminare propus de Asociatia pentru Educatie si Formare, planul de management al riscului, planul și proiectul calității și calendarul pentru primul produs intelectual IO1, vizitarea capitalei Letoniei. 

Consideram ca este o oportunitate pentru asociatia noastra de a participa la acest proiect strategic in calitate de partener si de a implica profesori si elevi din trei scoli din judetul Bacau in solutionarea problemelor de mediu prin pilotarea celor trei produse intelectuale ale proiectului. 

Presedinte Mihaela COJOCARU, PhD- coordonator proiect 

Coordonator: Letonia

Parteneri: Lituania, Croatia, Grecia, Portugalia, Romania si Turcia. 

Scoli partenere ASEF:

Colegiul National Ferdinand I Bacau

Liceul Tehnologic Anghel Saligny Bacau

Scoala Gimnaziala Balcani, Jud. Bacau

Buget proiect: 250000 euro

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+. Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Nr. 2023-1-LV01-KA220-SCH-000124677


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin