09.09.2022

Proiectul Erasmus ACT merge mai departe


Asociația pentru Educație și Formare (ASEF) a finalizat cu succes primul an de implementare al proiectului „Act Communicate Transcend“ - 20201-1-HR01-KA227-SCH094792.


Proiectul care are opt partneri, coordonat de asociatia Ustanova za obrazovanje odraslih Maksima din Croatia își propune să introduca drama ca metoda de predare a limbilor straine, mai ales a limbii engleze in scoala. 


Organizatorii cred că este nevoie să se schimbe programele de învățământ integrate cu teatrul în ceea ce privește predarea limbii engleze ca limbă străină, în special pentru îmbunătățirea abilităților de vorbire si comunicare. 


,,Ne bucurăm ca Agentia Nationala din Croația a aprobat Raportul intermediar și munca noastră din primul an de proiect a a fost apreciată.,,

Cel de-al doilea an de proiect a debutat cu cea de-a treia intalnire transnationala, Aceasta reuniune de management de proiect  s-a desfasurat in Italia, la partenerul nostru, Corigliano-Rossano. La aceasta reuniune de proiect, din partea ASEF  a participat Stefania Georgiana Tărâță, responsabilă cu monitorizarea in cadrul echipei de proiect. 

Temele de lucru ale intalnirii au fost : o analiza asupra modului  de implentare a produselor intelectuale, evaluarea, monitorizarea si asigurarea calitatii activitatilor de proiect realizate in primul an, precum si dezvoltarea site-ului si platformei de e-learning, aflate in lucru. Cei opt parteneri au pus in discuție punctele tari si punctele slabe identificate pana acum in derularea proiectului  si au intocmit calendarul intalnirilor din ce de-al doilea an de proiect. 

Activitatile culturale au dat culoare acestei reuniuni transnationale. De amintit vizitele la doua obiective locale de interes turistic: Muzeul  Diocesano e del Codex și  Castello di Corigliano.


,,Consideram ca aceasta mobilitate si-a atins obiectivele propuse si a fost un pas important in sinergia de grup a partenerilor de proiect. Este un parteneriat care are ca produse finale trei instrumente de lucru pentru profesorii de limba engleza, foarte utilile si interesante, pe care la acest moment le testam si le implementam in Romania,  in cele doua scoli partenere, Colegiul National ,,Vasile Alecsandri'' Bacău și Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny'' Bacău. Asteptam cu interes urmatoarele doua mobilitati, in UK pentru profesorii de limba engleza și la Bacau, ultima reuniune transnationala de management.- 

Mihaela Cojocaru- Presedinte Asociatia pentru Educatie si Formare ASEF Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin