26.04.2021

Erasmus+ la Colegiul Economic ”I.Ghica ” din Bacău

Colegiul Economic ”I.Ghica ” Bacău se numără printre instituțiile de învățământ de tradiție care de-a lungul timpului a reușit să pregătească specialiști în domeniul economic oferind cadrelor didactice și posibilitatea de dezvoltare personală astfel încât să fie pregătite pentru provocările actuale ale învățământului. Un astfel de proiect este și proiectul ERASMUS+”O ȘCOALĂ MAI BUNĂ ESTE O ȘCOALĂ FĂRĂ BULLYING!”, Nr.2019-1-RO01-KA 101-061940, acțiunea cheie 1, cu perioada de implementare 1.09.2019-31.08.2021 a cărui ultimă mobilitate tocmai s-a încheiat.

Programate inițial pentru aprilie 2020, Paris și mai 2020, Madrid, ultimele două mobilități ale proiectului Erasmus + ”O școală mai bună este o școală fără bullying!” s-au desfășurat în perioada 12-18.04.2021 la Istanbul, Turcia. În cadrul cursurilor ”Classroom as a Stage” și ”Education Equity” s-au întâlnit, față în față, profesori din Croația, Slovenia, Lituania și România.

Echipa de mobilitate pentru cursul ”Classroom as a Stage” a fost formată din profesorii: Astani Andreea, Ochiană Mihaela și Pruteanu Mioara iar echipa de mobilitate pentru cursul ”Education Equity” din profesorii: Cojocaru Ovidiu-Relu, Craus Teodora și Florea Mihaela. La mobilitate a participat și coordonatorul proiectului, profesor Andrei Ionela.

”Experiența a fost intensă cursurile îmbinând cu profesionalism partea de teorie cu partea practică. Lucrul în echipă, activitățile practice și atelierele au reprezentat o oportunitate de a ne dezvolta competențele de comunicare, de a înțelege practicile, politicile și sistemele educative precum și factorii de risc din clasă și/sau școală, oferindu-ne posibilitatea de a contribui la crearea unui mediu mai sigur pentru elevi și profesori”, a declarat Prof. Ochiană Mihaela, din cadrul Colegiului Economic I.Ghica Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin