26.03.2021

O primăvara sub semnul Erasmus plus la Școala Gimnazială ,,Dr. Al. Șafran” din Bacău

Luna martie a debutat la Scoala Gimnaziala ,,Dr. Al. Safran” Bacau cu evenimente Erasmus, care au adus bucurie si satisfactie participantilor! 

Astfel, ziua de 8 Martie  2021 a fost marcata prin doua reuniuni de proiect virtuale Erasmus plus. 

       Ultima întâlnire a Proiectului Erasmus Plus Ka2 „Open a door for digital world: Web 2.0 tools” a fost  organizată de Lituania și a avut  loc în perioada 8-10 martie. A fost o reala oportunitate  pentru douăzeci de cadre didactice, de a fi formate la nivel internațional în tematica instrumentelor de lucru digitale. Aceasta reuniune s-a adresat cadrelor didactice din cele 5 tari partenere: Turcia (coordonator), Grecia, Lituania, Polonia și România. În prima zi de mobilitate, s-a desfășurat  conferința online SAFE INTERNET la care scolile partenere au prezentat exemple de bune practici privind utilizarea în siguranță a internetului de către elevi și profesori. Școala "Alexandru Șafran" a prezentat materialul ,,Safety on the internet - safety in life”, realizat și prezentat de Irina Carmen Vrinceanu -director si Prof. Mihaela Cojocaru- coordonator de proiect.

 În zilele următoare, s-au  desfășurat atelierele de învățare care au inclus noi instumente web 2.0 si aplicatii realizate cu profesorii participanti.

La finalul acestei întalniri, partenerii de proiect au solicitat o noua reuniune virtuala pentru a face schimb de bune practici privind platformele folosite pentru scoala online Adservio, Webex, Teams, Zoom,  Platforma nationala din Turcia. La aceasta ultima reuniune de proiect, gazda a fost scoala din Bacău. In cele trei zile, 16-18 martie 2021,  s-au prezentat platformele de lucru, secvente de lectii in care a fost integrate aplicatiile web 2.0 invatate la reuniunile transnationale si s-au prezentat multe informatii interesante despre managementul scolilor partenere in perioada pandemiei.

"Astazi, 23 martie 2021, ne luam ramas bun de la acest proiect, o mare provocare, dar si o extraordinara oportunitate de formare si dezvoltare profesionala pentru elevii si profesorii din tarile partenere si ne pregatim pentr scrierea raportului final!" a declarat prof. MIHAELA Cojocaru. 

        În cadrul Proiectului Erasmus Plus Ka2 „Love my city” , aflat in derulare in Scoala Gimnaziala ,,Dr. Al. Safran Bacau”, în primul an de proiect,  a fost rîndul elevilor să fie participanti la webinarul  on-line „Women’s International  Day”,  care a presupus dezbateri de grup referitoare la drepturile femeii în cele șase țări partenere: România, Turcia, Franța, Danemarca, Norvegia și Austria. Elevii s-au documentat, au pregătit materiale și au prezentat aspectece țin de specificul național. Au schimbat cele cinci echipe formate cu elevi toate tarile partenere, realizându-se interacțiuni inedite între aceștia în cele trei sesiuni de discuții. Din scoala băcăuană au participat zece elevi de la clasele a VI-a si VII-a, indrumați de prof. limba engleza Florina Hodoroaba, coordonati de prof dr. Oana Bărbuț și de prof. dr. Mihaela Cojocaru.

       Si tot din seria Erasmus plus, amintim si intalnirea virtuala cu institutia gazda a celor doua cursuri de formare Erasmus plus KA1, din cadrul proiectului ,,Scoala mea, scoala cu noi orizonturi”, Anatolia Association din Turcia, cu care s-au stabilit noile date de curs si s-au primit informatii despre posibilitatea desfasurarii celor doua mobilitati in acest context de pandemie corona virus. In cadrul acestui proiect se va organiza pe data de 15 aprilie 2021 seminarul international ,,Educatia STEM – educatia viitorului”! 

       A fost un inceput de primavara  memorabil, cu experiențe la nivel international, cu achiziții profesionale și personale atât pentru elevii, cât și pentru profesorii școlii noastre, un început de primăvara sub semnul Erasmus plus! 

"Suntem multumiti ca am reusit si in situatia aceasta de pandemie sa ne continuam activitatile de proiect propuse și sa finalizam acest proiect de partneriat strategic cu un procent de 100% activitati realizate!  

Multumim pentru sustinere ANPCDEFP si doamnei inspector Ana- Maria Rotaru, pentru colaborare, partenerilor media, parintilor și comunitatii educationale cu care am colaborat pe parcursul derularii celor trei  proiecte Erasmus plus aflate in derulare in scoala noastra! Erasmus plus merge mai departe la Scoala Gimnaziala ,,Dr. Al. Safran” Bacau! 

Felicitări tuturor participantilor si partenerilor implicati in proiectele noastre!" au concluzionat organizatorii. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin