02.04.2019

Prima ediție a turneului de șah rapid, Memorialul ”Doru Miron”

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc turneul de șah rapid, Memorialul ”Doru Miron”. Evenimentul, aflat la prima ediție, se va desfășura timp de două zile, pe 6 și 7 aprilie, la Pensiunea ”Balta Albastră”. Turneul este omologat FIDE, de tip open general pentru sportivii cu ELO mai mic de 2250. Premiile puse în joc de organizatori sunt de peste 3.000 de lei, și vor fi acordate pentru patru categorii de sportivi.

Suntem la prima ediție a acestui turneu pe care ni-l dorim cât mai lung, pentru mulți ani de acum înainte, organizat în memoria unuia dintre cei mai mari promotori ai acestui sport, băcăuanul Doru Miron”, a precizat Gabriel Miron, organizatorul turneului, fiul regretatului profesor, decedat la sfârșitul anului trecut. ”Ne propunem să promovăm sportul minții și cu speranța că tot mai mulți tineri îl vor îndrăgi. Este un turneu care contează și pentru că punctele acumulate de sportivii participanți vor stabili ierarhia națională a sportivilor legitimați la Federația Română de Șah”.



Primele cinci runde ale turnelui se vor consuma sîmbătă, între orele 10.00 și 18.00, iar duminică, între orele 10.00 și 15.00, se vor desfășura alte patru runde
Înscrierile se fac până pe data de 5 aprilie, ora 18.00, la numerele de telefon 0757 515975 - Silviu Ifrim și 0787 81056 - Sebastian Volcinsche.
Pe această cale, organizatorii mulțumesc sponsorilor turneului, societățile băcăuane Barleta, Barrier și Komfort Haus.

Doru Miron, fost profesor universitar la Facultatea de Inginerie ”Vasile Alecsandri”, din Bacău, la catedra chimie-ingineria produselor alimentare, a fost jucător profesionist de șah, categoria I-a, participant la numeroase turnee naționale și internaționale. A fost legitimat la mai multe cluburi, printre care Letea și Balta Albastră, la acesta din urmă fiind și co-fondator. Ambele cluburi au activat în Divizia B a campionatului național de șah, iar clubul Balta Albastră a obținut locul IV, în 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin