29.01.2019

Despre treburi femeiești

Se pare ca se mai intampla si in Bacau lucruri inedite. De data aceasta, surpriza este pentru partea feminina. Sambata, 2 februarie, ora 11:00, la Hotel President va avea loc Conferință de nutriție terapeutică și echilibru hormonal pentru sănătate feminină.


Se vor aborda subiecte ce țin de: rădăcinile dezechilibrelor hormonale la femei și adolescente, dietă, stilul de viață și terapii alternative ce pot ajuta pe lângă tratamentul medicamentos în afecțiuni precum hipotiroidism sau tiroidită autoimună Hashimoto (din 83.000 de pacienţi diagnosticaţi în 2016 cu boli ale tiroidei, 86% sunt femei), cancere hormono-dependente, infertilitate, ovare polichistice, endometrioză, exces ponderal sau dezechilibre precum menstruații abundente și dureroase, oboseală cronică, depresie.


Speakerii evenimentului sunt:

Mihaela Brăilescu, Master Trainer în Nutriție, Consilier de Echilibru Hormonal, Instructor Yoga și Gimnastică Perineală pentru femei (www.foodfairy.ro).

Alina Chelaru, farmacist și nutriționist cu competențe în apifitoterapie, gemotarapie și terapie florală Bach.

8 din 10 femei trăiesc zilnic cu simptome despre care se spune că sunt "treburi femeiești", iar anual, la noi în țară, se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de boli specifice femeilor - cancer de sân, endometrioză, hipotiroidism, infertilitate, sindromul ovarelor polichistice și cancer de col uterin.
Femeile suferă și suportă lucruri despre care nu se vorbește deschis, dar care provoacă multă suferință și disconfort.

Pentru toate aceste afecțiuni și situații există puține surse de informație privind stilul de viață și alimentația corectă, însă și mai puține lucruri se fac pentru profilaxia acestor boli, mai ales pentru educație în rândul adolescentelor.
Evenimentul este o invitație deschisă către toate femeile din Bacău între 18 și 55 de ani care vor să se informeze temeinic, sau să își regăsească sănătatea și echilibrul fizico-emoțional prin metode naturale.PROGRAM

10:30 - Înregistrarea participanților

11:00 – 11:20 Necesitatea abordării integrative a sănătății feminine

11:20 – 12:30 Ciclurile de viață ale femeii și sănătatea de-a lungul vieții - Mihaela Brailescu

12:30 – 13:00 Pauză

13:00 – 14:00 Renunță la diete! Nutriție terapeutică pentru afecțiuni feminine

14:00 – 14:30 Suplimente naturale și terapii alternative pentru susținerea tratamentului alopat în afectinile endocrino-ginecologice feminine

14:30 – 15:00 Sesiune Q&A

În oraș, biletele se găsesc la:

Know Limits Studio - Bulevardul Unirii nr. 2, Bacău

Băcănia cu Dichis - Str. Mihai Viteazu nr.1, Bacău

 ------------------------------

Informații detaliate despre subiectele abordate sunt pe pagină de facebook a evenimentului: 

www.foodfairy.ro

mihaela@foodfairy.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin