22.08.2018

Tabara de sculptura – ’’ Impreuna cu George Apostu la el acasa ’’ – editia VI-a

Astazi, 22 august 2018, a inceput ca în fiecare an, Tabăra de creaţie plastică “George Apostu”, la care sunt invitaţi artişti consacraţi sau aflaţi la începutul carierei. Intalnirea este tot la Stănişeşti, satul în care s-a născut sculptorul George Apostu, în Muzeul grădină de la Casa Memorială.

Lemn, desen, pictura, lucrari facute cu mana, unde arta contemporana este asezata intr-un Muzeu Gradina. O Dumbrava, numita Stejar, unde pe pamant intr-un spatiu mirific, se unifica locul cu zona comunei Stanisesti.

In trecerea sa, se observa un centru cultural, cu un Muzeu Gradina si casa Memoriala, care sta scris pe placuta casei,, In aceasta casa s-a nascut sculptorul George Apostu ! ,, , loc liber dedicat artelor sculpturale, picturilor, desenelor, unde se organizeaza spectacole si expozitii diverse, in arta contemporana, a artistilor.

Vernisajul din data de 02.09.2018, nu tine cont de anotimp, el se desfasoara si atat. Oamenii se aduna, privesc, discuta, admira cu adevarat, arta isi da intalnire aici.

Atmosfera mistica, care sugereaza frumusetea imensa a unei paduri, transpusa aici in sculpturi din lemn de stejar, lucrate cu gust artistic, si capatand incarcatura ca si o hrana de care ai nevoie.
Simbioza intre cer si o bucata de pamant, unde traditia, radacinile, spiritualitatea, reperele si calea, unita cu viata, este la ea acasa. Sa fie aceasta expozitie o continuare a expresiei noului, o existenta ?

Avand o impresionanta colectie , anul acesta avem onoarea de a intregi sculptura si pictura cu lucrari expuse de :

- pictor – Lucia Juncu ;
- sculptor – Mogosanu Laurentu din ;
- sculptor – Nicolae Popa.

Lucrarile, din lemn de stejar, sunt facute dintr-un copac vrajit, in care vom gasi, mangaiere, odihna si fericire. Culorile naturale, incita curiozitatea de a descoperi care sunt efectele asupra fiintei umane.
’’ Apostu este dimensionat interior de un metru al vesniciei care este cercul cresterii concentrice dinspre miez si maduva existentiala, spre inafara, spre scoarta aparenta a fiintei .’’
<< Ion Frunzetti >>

Art.S. Mena ( Maria A. )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin