30.07.2018

Impactul religiilor in dezvoltarea copiilor

Participarea echipei Școlii Gimnaziale "Dr. Alexandru Șafran"Bacău la Conferinta Internationala ,, IMPACT OF RELIGION IN CHILDREN DEVELOPMENT’’ in Franta.

 În perioada 1-6 iulie 2018 a avut loc ultima mobilitate transnațională din cadrul Parteneriatului strategic "Knowing you, knowing me", derulat de Școala Gimnazială "Dr. Alexandru Șafran" Bacău, în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2018. Acest proiect este un parteneriat strategic, care are scoli partenere din: Marea Britanie, România, Ungaria și Turcia, scoala coordonatoare fiind din Franța.

 Proiectul a apărut din nevoile comune ale elevilor și profesorilor din școlile partenere pentru a găsi o soluție la problema violenței în școli, reducerea absenteismului și a abandonului școlar. În acest context, școlile partenere au descoperit religia ca o temă de interes comun pentru atragerea elevilor la
școală și participarea la activitățile proiectului, motivarea pentru învățărea limbilor străine pentru comunicarea dintre parteneri.


 Parteneriatul a oferit posibilitatea unei atente explorari a credințelor și a valorilor deținute în prezent în toate țările din Europa și Turcia, precum și o comparație între elemente de cultură, tradiții, obiceiuri, sărbători religioase importante din tarile partenere. Ultima mobilitate transnațională a fost organizată în școala coordonatoare a proiectului, Liceul "Clément Ader" din Bernay, Franța, la care au participat toti coordonatorii si directorii scolilor partenere. Vrinceanu Irina Carmen- director si Mihaela Cojocaru- coordonator al proiectului, au participat la aceasta reuniune din partea scolii băcăuane.

 Stagiul a avut un program dens si bine proiectat si a cuprins: prezentarea produselor finale ale proiectului, diseminarea materialelor si activitatilor de proiect pe platforma eTwinning, intocmirea raportului final si identificarea unor materiale care vor fi finalizate pana la 31 august 2018, conferinta internationala ,,RELIGION IMPACT ON CHILDREN DEVELOPMENT’’ certificarea si oferirea de esarfe de final de proiect tuturor participantilor. Scoala Gimnazială "Dr. Alexandru Șafran" Bacău a prezentat produsul final ,,Intercultural education for an inclusive school”, realizat de Prof. Dr. Mihaela Cojocaru, iar la conferinta a prezentat lucrarea ,,THE IMPORTANCE OF RELIGION IN CHILDHOOD”, o lucrare de cercetare realizata pe un esantion de 200 de elevi din scoala si fosti elevi ai scolii, pe parcursul celor doi ani de proiect.

 Programul a cuprins si vizite culturale, intalniri cu profesorii din scoala gazda si invitati din comunitatea locala si nu in ultimul rand a oferit participantilor timpul necesar pentru identificarea nevoilor comune a scolilor partenere pentru noi Proiecte Erasmus KA1 si Ka2.

,,Consider ca reuniunea trasnantionala de la Bernay si-a atins obiectivele, au fost valorizate si prezentate cele mai importante activitati de proiect, s-a lucrat intens la raportul final si nu in ultimul rand conferinta internationala a prilejuit o mai buna cunoastere a impactului religiei in dezvoltarea copilului si adolescentului. Acest parteneriat strategic a oferind scolilor partenere ocazia unei mai bune cunoașteri a sistemelor educationale, schimburi de bune practici, dovedindu-se o experiență profesională și culturală benefică profesorilor si elevilor deopotriva. 
Din partea scolii noastre au participat la mobilitatile internationale 16 elevi si 15 profesori, am fost gazda primei mobilitati de invatare pentru 40 de elevi din 5 tari, a cursului de formare ,,Educatia interculturala pentru o scoala inclusiva’, derulate la Bacau in luna mai 2017 si gazda reuniunii transnationale pentru coordonatorii de proiect si echipele de management din luna martie 2018. Multumim tuturor partenerilor si colaboratorilor care ne-au sustinut si sprijinit pentru buna derulare a acestui parteneriat strategic european derulat de scoala noastra.Proiectul se va incheia la 31 august 2018, perioada de raportare si Conferinta de inchidere a proiectului vor avea loc in luna septembrie 2018.” Mihaela Cojocaru- coordonator proiect Romania

Coordonatorii din tarile partenere Produsele finale Program cultural Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+. Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin