21.01.2015

Înfrățire Bacău – Chișinău

Ambasada Românie la Chișinău, donație de carte, ”Ziua Culturii Naționale”




Executivul local a demarat procedurile în vederea înfrățirii dintre municipiul Bacău și orașul Chișinău. Tema înfrățirii s-a aflat pe agenda discuțiilor dintre delegația băcăuană prezentă la Chișinău, formată din viceprimarul Radu Ababei și consilierii locali Ilie Bârzu și Valerian Timofte, cu ocazia ”Zilei Culturii Naționale” și delegația basarabeană, condusă de primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă. 



 
În acest sens, în perioada imediat următoare, două echipe de lucru de la primăriile din Bacău și Chișinău vor redacta un Protocol de Înfrățire, acesta urmând să fie prezentat, spre aprobare, atât
Consiliului Local din Bacău cât și forului legislativ local din Chișinău.



În capitala Moldovei, delegația băcăuană s-a întâlnit și cu ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă. Oficialul român a încurajat inițiativa de înfrățire dintre cele două localități și a evidențiat progresele făcute de partea moldovenească, materializate, printre altele, pe intensificarea schimburilor economice dintre cele două țări.




Delegația băcăuană a fost singura delegație din România prezentă la ”Zilele Culturii Naționale”. Cu acest prilej, băcăuanii au depus coroane de flori la statuile lui Mihai Eminescu și Ștefan cel Mare și la mormântul poetului Grigore Vieru, cetățean de onoare al municipiului Bacău. Viceprimarul Radu Ababei și consilierii locali Ilie Bărzu și Valerian Tomofte s-au mai întâlnit cu directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și a Bibliotecii din Costești, prilej cu care Radu Ababei a anunțat că Primăria Bacău, cu sprijinul populației, se va implica într-o amplă acțiune de donare de carte pentru elevii din această localitate. De asemenea, discuțiile purtate cu conducerea Liceului ”Ion Creangă” s-au concretizat într-un parteneriat ce va fi încheiat cu Colegiul Național De Arte ”George Apostu”, din Bacău. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin