18.12.2010

De vorba cu Dragos Benea, Presedintele Consiliului Judetean Bacau

Astazi, 18 decembrie 2010, este ziua de nastere lui Dragos Benea, Presedintele Consiliului Judetean Bacau. 

Intr-o atmosfera relaxanta, noi bloggerii, ne-am intalnit cu Dragos Benea, la un suc si o pizza, cu doua zile inainte. O intalnire, placuta, de peste 5 ore, cu finalizare dupa 12 noaptea, unde am discutat ca intre prieteni. Despre dans, fotbal, politica, filme, chiar am si barfit :)

Am apreciat faptul ca este un om cu picioarele pe pamant, ca isi iubeste familia si  ca ii place sa citeasca. Desi nu se pricepe ar vrea sa invete sa danseze. Pasiunea pentru Argentina l-a impins sa incerce cateva lectii de  tango acolo. L-as putea ajuta cu toata placerea in acest domeniu daca doreste.


Revenind strict la subiectele discutate , as reaminti:

Turismul Bacaului- un potential pentru Bacau, dar neexploatat. Intrebat unde ar plimba niste prieteni straini a mentionat un traseu pe care l-a folosit: izvoarele de la Slanic Moldova, Salina de la Tg. Ocna,  Sala de sport  "Nadia Comaneci", Manastirea Bogdana, Manastirea Borzesti, Tescani, Palatul Ghica din Comanesti....

O zona preferata este si Ghimes Faget - Palanca.

Palatul Administrativ - prost iluminat si probleme cu acoperisul. Se pare ca apartine Guvernului, iar Consiliul Judetean nu poate aloca bani.

Despre invatamant, a recunoscut ca operatiunea "ghiozdanul" aduce si imagine pe langa gestul in sine. Este de acord si cu reinfiintarea livezilor pe langa scoli, unde elevii planteaza pomul lor. Are doua efecte: responsabilizarea elevilor fata de natura si asigurarea unor fructe pentru cresterea armonioasa a lor.

Filmele istorice sunt preferatele lui. Ne-a dat o multime de exemple. Familia ocupa un loc important.

Politica o priveste la rece. Analizeaza fiecare conjunctura si isi calculeaza sansele si beneficiile din fiecare miscare.

Despre divinitate are o nelamurire. Unde a fost Iisus in partea a doaua a vietii. Se spune ca in Tibet sau in muntii Bucegi, la varful Omu. Ramane o enigma pentru omenire...


Bicicleta este o pasiune a sa, pe care o practica atunci cand are timp. Si-ar dori ca in Bacau sa exista piste de biciclete si biciclete de inchiriat. Am redeschis subiectul traseului care s-ar putea realiza pe faleza Bistritei,
de la Gheraiesti pana la Ura.
In concuzie e bine ca avem un politician "open mind", (pentru moment).

Apropo, La multi ani!

La întâlnire, a asistat și Cătălin Dociu, administratorul public al județului, care va urma la Divanul.

Au scris despre intalnire si :Aghiuta , Amalia, ContraSENSCriticati.ro, Kaysha, Fara Filtru,   Kristofer93Riverflow

2 comentarii:

  1. Dragos Benea20.12.2010, 22:30

    A fost o seara foarte agreabila. Multumesc pentru invitatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel de agreabil a fost si pentru noi.
    Multumim pentru prezenta:)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin