28.04.2010

Stradivarius revine la Bacău


A inceput campania de strangere de fonduri "Ai auzit de mine? Sunt unul dintre cei 150 de copii surzi care se nasc anual in Romania". Aceasta se va desfasura in cadrul celei de a treia editii a Turneului National Stradivarius. care va avea loc intre 4 si 25 mai in Bucuresti si alte 9 orase din Romania.

Primul oraș va fi Bacăul. Violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail - Solisti Concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio - vor sustine recitaluri in sali de concert din Bacau, Onesti, Brasov, Sibiu, Baia Mare, Bistrita, Timisoara, Pitesti, Constanta si la Sala Radio din Bucuresti.

Program

Bacau-Ateneu - Marti, 4 mai, ora 18:30

Onesti-Biblioteca Municipala 'Radu Rosetti' - Joi, 6 mai, ora 18:00

Motivati si incurajati de entuziasmul specatorilor, de salile neincapatoare, de adevarata frenezie creata de succesul primelor doua turnee Stradivarius organizate de Asociatia Culturala Accendo, violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail au decis sa continue proiectul ambitios pe care l-au demarat si sa isi respecte promisiunea de a da posibilitatea fiecarui roman sa asculte, macar o data, live, sunetul viorii Stradivarius Elder-Voicu. 

Afis Stradivarius 2010.


Itinerariul turneului
 

Brasov
Cercul Militar - Luni, 10 mai, ora 19:00
Sibiu
Sala Thalia - Miercuri, 12 mai, ora 19:00
Baia Mare
Liceul de Muzica - Vineri, 14 mai, ora 19:00
Bistrita
Sinagoga - Sambata, 15 mai, ora 19:00
Timisoara
Sala 'Capitol' - Marti, 18 mai, ora 19:00
Constanta
Teatrul national - Joi, 20 mai, ora 19:00
Pitesti
Casa de cultura a sindicatelor - Vineri, 21 mai, ora 19:00
Bucuresti
Sala Radio - Marti, 25 mai, ora 19:00

Cumparata de statul roman in 1956, vioara Stradivarius-Elder a apartinut pana in 1997 maestrului Ion Voicu. In urma concursului organizat in 2007 de Ministerul Culturii, violonistul Alexandru Tomescu a primit dreptul de a canta acest instrument pentru urmatorii cinci ani.
Primele doua Turneu Stradivarius au avut loc in anii 2008 si 2009 si au creat o adevarata ”frenezie Stradivarius”. Toate salile au fost arhipline, publicul a aplaudat in picioare, la scena deschisa, interpretarile celor doi artisti, campania media fiind impresionanta.
Vioara Stradivarius-Elder-Voicu este o opera de arta ce apartine patrimoniului national al Romaniei, categoria Tezaur. A fost realizata in anul 1702, fiind una dintre ultimele 10 viori din lume semnate de Stradivarius si aflate inca in stare de functionare.
Consideram ca fiecare roman are dreptul de a auzi intr-o sala de concert sunetele acestui instrument. Turneele nationale Stradivarius sunt un prim pas catre implinirea acestui deziderat extrem de ambitios.

Alte detalii pe http://www.121.ro/stradivarius/program.php

2 comentarii:

LinkWithin