10.06.2009

Piata Casei de Cultura Bacau -- O Istorie de 100 de ani in Imagini

Piateta Casei de Cultura din Bacau, are o semnificatie deosebita pentru locuitorii orasului. In decursul istoriei aici s-au petrecut printre cele mai importante evenimente ale Bacaului, datorita faptului ca se afla in fata Palatului Municipal, in prezent prefectura si consiliul judetean. Mai jos am strans cele mai importante cadre, 37 la numar, surprinse de la 1909 pana azi in 2009. 100 de ani de istorie. Dupa cum puteti observa, in decursul anilor a avut parte de numeroase modificari arhitecturale si structurale. Printre cadre se afla momente inedite surprinse in timpul diferitelor activitati, cum ar fi aterizarea elicopterului fostului presedinte al Romaniei Nicolae Ceausescu aflat in prima vizita la Bacau in anul 1966(poza 3). Ultimele modificari au fost in 2003 cand s-a amplasat statuia poetului bacauan Vasile Alecsandri, si in 2008 cand s-a schimbat radical prin desfiintarea fostei fantani si schimbarea cu una noua de alt tip, si placarea cu placi de granit transformandu-se in piata pietonala. Vizionare placuta si printre poze mai gasiti si alte explicatii.

Locul Pietei la 1909

Anii 60, primele amenajari serioase

Prima vizita a lui Nicolae Ceausescu la Bacau 1966




Dupa 90 , cand turla catedralei catolice inca se construia


Anii 2000









Craciun 2007


Inceputul lucrarilor la noua piata





Machetele noului proiect



Rezultatul in 2008

Palmierul si Statuia lui Vasile Alecsandri



Primul eveniment in noua piata - Romanian Top Hits 2008







2009






8 comentarii:

  1. Bravo! Faine pozele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu credeam ca exista asemena poze! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos era Bacaul si pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai fost acasa, la Bacau din 2000.Multumita tie vad ca s-a schimbat cite ceva. Ar fi bine sa postezi mai multe date istorico-monografice, in felul asta cei care nu stiu, vor invata, iar cei care stiu, se vor bucura.

    RăspundețiȘtergere
  5. si acu din piateta casei de cultura au fost scoase luminile din pardoseala dupa ce ca anul trecut cand afara era cald nu a mai functionat

    RăspundețiȘtergere
  6. Am preferat acum aces tip de interventie pentru ca este mai rapid;
    nu ati pus poze de cind in spatiul verde erau ditamai brazii; si nici nu ati putut arata diferenta dintre cum este sa stai in jurul unei fintini inconjurata de spatiu verde si cum este sa fii batut de soare in moalele capului dar sa tisnesca apa din niste placi infierbintate de marmura; energia benefica vine de la pamint si nu de la pietre si copaci tinuti in ghivece pe care ii pindesti sa creasca un pic ca sa dea o bruma de umbra.
    Culmea este ca pe unde am mai vazut referiri la Bacau, tot poze cu fintina veche si covoarele de flori din jurul ei erau publicate. Sa ingrijesti un spatiu verde cere timp si bani, asa cu betoane , marmura, ciment, o tira de apa si o pala de vint te-ai scos : nici de maturat nu mai este nevoie. Succes la prajit creieri in Piata Tricolorului

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin