31.03.2009

Doua strazi diferite din Bacau dar cu acelasi nume!

Incurcate sunt caile Domnului,dar mai incurcate sunt ale Bacaului.

Evolutia Bacaului din punct de vedere urbanistic,a cunoscut o crestere accentuata dupa anii 60.Hartile Bacaului s-au modificat incontinuu si se mai modifica si in zilele noastre.Mai rau este cu denumirea strazilor,pentru ca stim cu totii ca de numele strazii depindem foarte mult,si nu existam fara o adresa.

O strada data uitarii de primarie este Strada George Bacovia.Cu totii stim ca e strada care porneste de la sensul giratoriu si merge pana in Strada Energiei.
Dar se pare ca mai este o strada George Bacovia sub podul dinspre Margineni.Dupa cum bine se vede si pe harta e o strada cu totul diferita.

Si ca povestea sa fia mai amuzanta, doar pe partea stanga e George Bacovia,pe partea dreapta e Mioritei,desi strada vine din strada Garii,si urmeaza Str. Bradului.Deci pe o portiune de 100 de metri,exact sub podul de la Margineni, intre Str. Garii si Str.Bradului mai e o strada cu doua nume.

Pe strada cu pricina exista deja o spalatorie,un club pt. copii si cateva depozite si de azi un nou restaurant-pensiune .De fapt, strada era una si aceesi pe vremuri,inainte sa se construiasaca podul,dar au intervenit modernizari si schimbari,si nu s-a mai umblat si la numele strazii.
Am inteles ca primaria stie deja de situatie,si cica se vor lua masuri,pentru ca a mai avut probleme cu tirurile care se ghidau dupa GPS ,si cand cautau Str. George Bacovia ,ii ducea in centru,si se produceau blocaje, si asa s-a sesizat si ea.Mai rau pentru administratorii firmelor de acolo ca trebuie sa-si schimbe actele firmelor.Bineanteles,asta cand se va-ntampla schimbarea numelui!


Poza cu cele doua strazi diferite dar cu acelasi nume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin