23.02.2009

Torre BUENA VISTA Bacau


Datorita formei terenului, forma in plan a cladirii este deosebita. Ea descrie aproximativ un sfert de cerc. Structura foloseste o combinatie de beton - pentru nodul de circulatii si subsol -si metal - pentru spatiile de birouri, unica la aceasta data in Bacau. Datorita structurii metalice deschiderile sunt mari, ajungând pana la 8,60m.

Parterul cladirii va cuprinde spatii de inchiriat, dar si un spatiu pentru receptie de 80mp.

Subsolul contine spatii tehnice, de depozitare, dar si un spatiu cu posibilitati de inchiriere pe perioade scurte pentru conferinte si intalniri.

Etajele 1-5 sint dedicate doar spatiilor de birouri.

La etajul 6, retras partial fata de fatada principala va fi o cafenea cu terasa.

Spatiile pentru birouri sunt concepute in sistem 'Open Space', pentru a permite amenajarea si compartimentarea in functie de nevoile fiecarui client. Si pentru a ajuta si mai mult la flexibilitatea spatiului, pardoseala din mocheta va fi flotanta, ridicata la 8cm fata de placa de beton, si va permite amplasarea de prize pentru accesul la curent electric, internet....

Fatada principala va fi de tip perete cortina, cu profile de aluminu l ochiurile de geam fiind cu sticla Saint-Gobainl - sticla foarte perormanta de control solar si, in acelasi timp, lowE.

Sistemul va permite un control independent al temperaturii pentru fiecare nivel. Centrala de conditionare a aerului va asigura, pe langa incalzire si racire a aerului si ventilare, filtrare antipraf, controlul umiditatii, introducere aer propaspat.
Celelalte doua fatade, lipite de limita de proprietate la calcan, nu vor avea ferestre si vor fi placate cu casete de aluminiu tip 'Bond'. In spatele acestora, peretele de beton se va placa cu termoizolatie de polistiren expandat de 15cm.

Inclazirea pe timpul iernii si racirea pe timp de vara vor fi asigurare de un sistem de climatizare montat ascuns in tavanul fals.

Cladirea are doua lifturi cu capacitate de 4 persoane fiecare.







4 comentarii:

LinkWithin