02.09.2016

PRIMII PAŞI SPRE PIAŢA MUNCII

Vineri, 2 septembrie, a avut loc Conferinta de deschidere a proiectului “Primii paşi către angajare!”, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia de Sport şi Tineret Bacău şi derulat de Asociaţia SNS Bacău.


 Potrivit unui studiu de caz realizat în Bacău, pentru un număr însemnat de tineri, dobândirea unor abilităţi de viaţă, de autonomie individuală, respectiv medierea integrării lor în colectivitate sunt unele dintre cele mai importante obiective. Aceste nevoi indică dificultăţile pe care le întâmpină
tinerii în adaptarea la un stil de viaţă independent, lor adăugându-li-se lipsa de cunoştinţe solide şi practice în meseriile pentru care s-au pregătit în şcoală, fapt ce-i pune, adesea, în situaţia de a nu gasi un loc de muncă sau de a accepta locuri de muncă necalificate, situaţie care generează un pronunţat sentiment de discriminare.

Acest proiect isi propune sa faciliteze accesul pe piata muncii pentru un număr de 10 persoane neocupate, tineri cu oportunităţi reduse, prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale şi de utilizare a calculatorului, crescându-le astfel şansele de integrare socio-profesională pe intreg spatiul european.
Proiectul se va concentra în special pe grupa de vârstă 18-35 de ani, tineri cu oportunităţi reduse ( tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, tineri inactivi sau care nu sunt încadraţi profesional și nu urmează niciun program educaţional sau de formare), cu un nivel scăzut de educaţie și ale căror abilităţi deficitare ii face mai dezavantajaţi într-o piaţă a muncii în schimbare. In cadrul acestui grup, în special, diferenţa dintre competenţele tinerilor și cerinţele pieţei forţei de muncă este în continuă extindere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin