28.01.2016

Două doamne dezbrăcate în centrul orașului, de jumătate de veac

 Departe de mine gândul de a fi pudic, dar duduile dezbrăcate din centrul orașului au împlinit 47 de ani de când stau la loc de cinste la stânga si dreapta Casei de Cultură. Noroc de Alecsandri că a mai apărut recent, (24 ianuarie 2003) cu o carte în mână, doar că nu i s-a potrivit zicala că ”între două nu te plouă”, că de 13 ani e tot plouat.

În altă ordine de idei,  nu am înțeles nici în  ziua de azi, de ce capul lui Decebal nu era bun si a fost decapitat în 2009, la un an de la montare, dar nudurile sunt mai reprezentative pentru comunitate si istorie....

Statuile denumite generic ARTA și ȘTIINȚA sunt realizate din bronz, in anii 1969, de către Zuaf Lelia (Arta) si Corcescu Naum (Știința). In momentul de față ar putea filma lejer pentru o cremă anticelulitică.

O curiozitate ar fi, dacă vreun artist ar dori să mai realizeze vreun nud prin oraș, i s-ar mai aproba? Observ de exemplu, chipurile sfinților sau martirilor se vor scoase din școli. În schimb, de Halloween, copiii murdari de sânge pe la gură, scheletele sau demonii sunt promovați. Multe întrebări fără răspuns.....

Știința

 Arta

 2009

Decapitarea din 2009, iar acum zace pe jos la Muzeul de Arta, pentru că nu îndeplinea criteriile Direcției Județene de Culte, Cultură si Patrimoniu.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin