15.12.2015

O sală prea mică și o inimă prea mare

Deși cea mai mare sală de conferințe din Bacau este sala Teatrului de Vară, cu o capacitate de 1500 de locuri si cu vreo 200 sute de scaune aduse suplimentar, abia a făcut față pentru cei care au venit să-l asculte pe Părintele profesor dr. Constantin Necula din Sibiu. Cunoscut pentru stilul său nonconformist, parintele a reușit din nou să ajungă la inimile oamenilor pana la orele 22, cu o incepere la ora 17.
Primele întâlniri cu parintele, în anii trecuți, au fost la Biserica Militara Sfântul Gheorghe si Eroii Neamului din Bacău, fiind invitat de către Părintele Lucian Butnaru la ”Șezătorile duhovnicești”. Semințele au dat rod, iar acum, in 2015, biserica a devenit neîncăpătoare și din ce în ce mai multă lume doreste hrana sufletească.


Programul conferinței a debutat cu un scurt concert al quartet-ului „Consonante” din cadrul Filarmonicii „Mihail Jora”,  urmat de rugaciunea ”Tatăl Nostru”, spus in cor de intreaga sala. La pauză ne-a colindat corul maicilor de la Ciolpani, care la rândul lor au fost colindate de către întreg publicul. Rar moment să vezi și să asculți în Bacău, un cor de 1700 de oameni.

Tema întâlnirii a fost  „Vindecarile Mântuitorului si vindecarea noastra”. Data de 12 decembrie stă sub Sfântul Spiridon, făcător de minuni si sfânt călător.

In continuare, aveti 3 filmulete structurate astfel: cu prima jumatate de oră, imparțită in doua parți, (video 1 si 2) si ultima parte cu intrebările de 3 ore (video 3). Vizionare cu folos!


Un comentariu:

  1. Nu pot spune ca sunt in totalitate atrasa de informatiile pe care le prezinta parintele Necula, insa o face intr-o maniera foarte deschisa, diferita de altele ale unor reprezentati ai BOR. Totusi, are si scapari, momente si idei pe care n-ar trebui sa le expuna.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin