25.11.2013

Vienna Classic Christmas - 18 decembrie 2013

Turneu National Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara a tenorului Robert Nagy vine la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, in data de  18 decembrie, ora 19.30.

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al cincilea an consecutiv in Romania, spectacolul Vienna Classic Christmas. Ansamblul vienez, infiintat in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, a
primit in randurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentati artisti, pastrandu-si, astfel, suprematia intre orchestrele de acelasi gen. De cinci ani, publicul din Romania intra in atmosfera sarbatorilor de iarna in pasi de vals si de fiecare data, spectacolele vienezilor au fost sold-out. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscuta de publicul din Romania, mai ales ca in 2008 s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu.
Potrivit traditiei incepute in urma cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din Romania in fastuoasa epoca a Vienei Imperiale, evocata de muzica rafinata a familiei Strauss si a altor ilustri compozitori. Orchestra va fi condusa in acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert. Cei peste 40 de ani de activitate ai maestrului Seifert la Filarmonica din Viena si la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distinctii si activitati artistice il recomanda ca un excelent dirijor si violonist, care continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.
Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi fascinatia muzicii autentice vieneze peste intreaga Romanie, in cadrul unui amplu turneu national. In acest an, ne vom bucura de un invitat special in spectacol, tenorul Robert Nagy, care starneste entuziasmul publicului prin lejeritatea cu care ia acutele, prin rafinamentul frazei si al subtilitatilor expresive. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa si milioane de spectatori au fost fascinati de rolurile pe care artistul le-a interpretat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin