16.07.2013

Sprijin de la Crucea Rosie Bacau pentru inundatiile din Negri

Voluntarii Crucii Roșii, filiala Bacău, s-au deplasat astăzi, 16 iulie, în satul Mâgla, comuna Negri, pentru a distribui pături și pachete cu alimente persoanelor afectate de inundațiile de la sfârșitul lunii trecute.

Atunci, zeci de case din localitate au fost inundate după ce două pâraie, Mâgla și Mora, și-au ieșit din matcă după ploile puternice din noaptea de duminică, 30 iunie, spre luni. În zonă au fost trimise mașini cu trupe de
intervenție formate din jandarmi și pompieri, dotate cu bărci pneumatice. Cu astfel de bărci au fost evacuate aproximativ treizeci de persoane și duse pe uscat, pe drumul comunal.

 Apa a ajuns în unele locuri și până la doi metri, a intrat în casele oamenilor și a distrus mobile și dușumele. Două bătrâne, văduve, ale căror case au fost grav avariate de inundații, au primit astăzi vizita celor de la Crucea Roșie, care au încercat să le aline suferințele provocate de puhoaiele de apă. Pachetele distribuite au conținut alimente de primă necesitate: ulei, zahăr, făină, orez, pâine, bulion, precum și pături. Crucea Roșie, filiala Bacău, va continua să spijine persoanele aflate în nevoie, de fiecare dată când vor exista astfel de situații nedorite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin