19.07.2013

Competitia de Ciclism Moinesti-Zemes & Eco-Maraton 2013

Cea de a II-a editie a Competitiei locale de ciclism Moinesti - Zemes si prima editie a Eco-Maratonului s-a desfasurat duminica 14 iulie la Moinesti.

« Competitia de Ciclism Moinesti-Zemes & Eco Maraton » un proiect sustinut de OMV Petrom si organizat de ONG Activ Moinesti in parteneriat cu UAT municipiul Moinesti, Politia si Jandarmeria Municipiului Moinesti, s-a desfasurat pe doua trasee marcate de catre organizatori, cu dificultate medie si sporita, alternand zonele de padure, munte, deal, pietris si asfalt. Unul a fost de 11,5 Km si s-a adresat concurentilor
cu varsta cuprinsa intre 10-12 ani si Eco-Maratonistilor 18+ (masculin si feminin) iar celalalt a fost de 21,5 Km si s-a adresat grupelor de varsta 13-15 ani si 16-18 ani (masculin si feminin).
S-au inscris nu mai putin de 110 concurenti pe cele 4 categorii de varsta dar startul a fost luat de 80 (67 de ciclisti si 13 eco-maratonisti). La ora 10.00, cu emotii maxime, atat ale cocurentilor cat si ale parintilor si pe fondul unei melodii cantata de Haggard-The Origin, au luat startul ciclistii - pe cele 2 trasee, urmati la 3 minute de concurentii pentru Eco-Maraton, iar numaratoarea inversa si intrebarile au inceput. Isi vor depasi limitele ? Vor bate recordul de timp de anul trecut ? Cine va sosi primul ?

Cei 120 de voluntari implicati, fie ca au fost angajati Petrom, membri ai comunitatii sau elevi din Institutiile de invatamant din zona, au plecat in teren inca de la ora 8.30 ca sa-si ia posturile in primire. Rolurile lor au fost diferite, de la ai ghida pe concurenti pana la a le asigura asistenta medicala, asistenta tehnica, verificare in puncte de control, hidratare, puncte de energizare, recuperare abandonuri, etc.

Finish-ul a fost in Parcul Padurea de Pini unde, cu sufletul la gura, i-au asteptat parintii, prietenii, sustinatorii, autoritatile locale. Rand pe rand la nici o ora dupa start in aplauzele tuturor, au inceput sa soseasca concurentii, epuizati si fericiti totodata ca au reusit sa-si depaseasca limitele. Finalul evenimentului a fost sarbatorit cu o Pasta Party, la care au luat parte concurentii, voluntarii, partenerii din proiect si organizatorii.

Castigatorii de anul acesta au fost :
- la categoria 23 km grupa de varsta 16-18 ani (masculin) : Locul I : Tudosa Vladimir, Locul II : Ene Vladut Narcis, Locul III : Vranceanu Alexandru ;

- grupa de varsta 13-15 ani (feminin) ; Locul I : Marin Stefania Ioana, Locul II : Necula Roxana Mihaela, Locul III : Alexandrescu Aida Stefania si Curelaru Ioana Venturia,

- grupa de varsta 13-15 ani (masculin) Locul I : Tudose Eusebiu, Locul II : Lazar Catalin, Locul III : Fodor Vlad ;

- Categoria 13 Km, grupa de varsta 10-12 ani (feminin) Locul I : Todeanca Maria Claudia,

- grupa de varsta 10-12 ani (masculin) Locul I : Trofin Sorin Alexandru, Locul II : Harjaba Andrei, Locul III : Buburuz Constantin Catalin ;

- Eco- Maraton (feminin) Locul I : Fenea Laura, Locul II : Marin Elena, Locul III : Pintilie Simona,
- Eco-Maraton (masculin) Locul I : Paunas Vasilica Razvan, Locul II : Chelaru Andrei Daniel ,Locul III : Pintilie Cristinel.

Pe langa premiile considerabile, la fiecare categorie, primii 50 de inscrisi la ciclism si primii 5 inscrisi la Eco-maraton au primit din partea organizatorilor cate o pereche de ochelari de soare sport iar la tombola au mai fost oferite 25 de premii suplimentare. Competitia s-a finalizat fara incidente neplacute pentru ca fiecare voluntar sau concurent au stiut ce inseamna determinarea, far-play-ul, devotamentul, implicarea si ambitia de a reusi. Concurenti sau voluntarii ne-au ajutat si de data aceasta sa bifam un eveniment important si le suntem recunoscatori ca ne fac sa vrem mai mult de fiecare data.

Mai multe informatii si fotografii se gasesc pe pagina Evenimentului - o realizare a ONG ACTIV Moinesti si pe pagina de FaceBook a asociatiei:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin