12.09.2011

Program ONG-Fest Bacau

ONGFest este cel mai mare eveniment al societătii civile românesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participării publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile în atentia cetătenilor si a publicului larg.

Evenimentul va cuprinde, pe langa o parte expozitionala in care fiecare ONG participant isi va prezenta
activitatea si proiectele, atrage voluntari, donatii, sponsorizari, etc, si o parte cultural artistica, dar si seminarii si dezbateri pe teme de interes pentru societatea civila.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societătii Civile în cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educatie si formare profesională la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeste în oameni!, cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesati site-ul www.ongfest.ro.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societătii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentală, independentă, înfiintată în anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizatie pentru organizatii”, un sustinător al sectorului neguvernamental. FDSC consideră că nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunității în care cetătenii trăiesc.
Misiunea FDSC este să dezvolte capacitatea organizatiilor societătii civile de a actiona eficient in interesul comunitătilor.

Agenda seminarului:

Ziua Ora Locatie Tema/persoană resursă Descriere

Vineri 16.09.2011 11:00 Sala Mica a Prefecturii Relatia ONG-uri – autoritati publice

Seminar moderat de Nicoleta Zarnescu, director Cancelaria Prefectului
Invitati speciali din partea: DMMSF Bacau, DSP Bacau, ISJ Bacau, Primaria Bacau, CJ Bacau, AJOFM si alte institutii publice ONG-uri si autoritai publice se vor intalni intr-un context amical pentru a discutaprobleme serioase: cum comunicam mai bine, cum ne putem ajuta reciproc, cum colaboram pentru realizarea unor proiecte utile comunitatii. Se va discuta si despre finantari, exemple de buna practica, probleme care impiedica buna colaborare intre cele doua sectoare.

Sambata 17.09.2011 13:00 Sala de conferinte a Hotelului Decebal Solutii eficiente si inovative BCR pentru ONG -uri
Lilieana Andrei BCR, Coordonator regional microintreprinderi
Echipa Coordonare Regionala Micro Nord Est
Directia Managementul Segmentelor Retail
Implicarea activa in comunitate si alinierea la nevoile comunitatii a BCR- Erste a generat parteneriate de succes cu ONG –urile in domeniul educatiei financiare, al dezvoltarii antreprenoriale, al sustinerii afacerilor sociale. Seminarul BCR va invita sa aflati cele mai noi solutii create pentru ONG-uri !”


Sambata 17.09.2011 14:30 Sala de conferinte a Hotelului Decebal Comunicare publica si relatia cu mass media - Moderator: Roxana Mihalache – Grafiti PR De ce e important sa comunicam si cum comunicam eficient activitatea organizatiei noastre? Este PR-ul o simpla "lauda de sine" sau un mijloc la indemana de a ne tine partenerii si comunitatea aproape si corect informati despre noi? Ce asteapta mass-media de la noi si noi de la ei? cateva intrebari care isi vor gasi raspunsul intr-un seminar interactiv, cu cartile pe masa, mediat de un specialist in comunicarea cu mass-media de la Grafitti PR

DUMINICA 18.09.2011 / 13.30-16.30 Sala de conferinte a Hotelului Decebal - Economia Socială - Dezbatere regională -

Moderator Valentina Bogdan FDSC Vo fi dezbatute teme de interes comun cum ar fi:
- situația actuală a diverselor sectoare ale economiei sociale pe baza rapoarelor preliminare
dedicate acestor sectoare în cadrul proiectului Prometeus implementat de FDSC;
-cadrul legal pentru economia socială;
- politici sociale și de ocupare pentru grupurile defavorizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin