29.09.2011

Incendiu langa Benzinarie si Parcul Cancicov

Daca asta vara aveam macar un incendiu pe zi  in stufarisul de pe lacul Bacau, acum i-a venit randul vegetatiei din centrul orasului. Cateva flacari au fost zarite miercuri dupa-amiaza in zona parculetului de  langa "Cascada'. Pompierii s-au deplasat la fata locului pentru a stinge incendiul. Nu prea au avut  ce, dat fiind faptul ca flacarile au fost  izolate si din fericire nu au reusit sa se extinda. Dar daca s-ar porni un incendiu mai serios  si ne amintim ca langa este o benzinarie, cum mai sta treaba?

Daca tot am deschis subiectul despre acea zona, despre care am mai scris mai demult (aici)....ma tot nelinisteste faptul ca o zona verde a orasului sta in paragina. Incepand de la Stadion si terminand la Cascada, vorbim de o suprafata destul de mare. Singura scapare de constructie in acel spatiu verde, a fost benzinaria Petrom, la care s-a recunoscut ca s-a dat spaga pentu autorizatia de constructie.


Din ce-mi amintesc din declaratiile Primarului, acea zona a fost trecuta ca zona verde in planul urbanistic general si nu se va putea construi niciodata acolo. Lucrul mai incurcat il reprezinta faptul ca proprietarii neavand autorizatie de constructie lasa spatiul in paragina. Zona este cunoscuta ca si drept adapost al oamenilor strazii. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău reaminteşte că în
conformitate cu art. 1, alin. 3, lit. r şi s, din H.G.R. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

În conformitate cu art. 98 din O.U.G. nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 lei la 60.000 lei arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, dacă au fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Un comentariu:

  1. George ar trebui sa facem o petitie in acest sens si trimisa primarului.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin