30.09.2011

FSC le spune La multi ani celor mai varstnici beneficiari

Pe 1 Octombrie se sarbatoreste ziua internationala a persoanelor varstnice. Ca in fiecare an, Fundatia de Sprijin Comunitar va marca in mod deosebit aceasta data, sarbatorindu-i pe cei mai varstnici beneficiari ai sai. Astfel, vineri 30 septembrie la restaurantul Corso, 35 de beneficiari ai centrului de zi “Dr. Stefan Ciobanu” vor participa la o festivitate in care se vor delecta cu un program de divertisment pregatit de voluntarii organizatiei.
Vor fi momente muzicale mai vechi si mai noi, momente amuzante si multe surprize. Si, bineinteles, ca la orice zi aniversara, va fi si un tort oferit de FSC si flori pentru sarbatoriti.

Nici cei aflati in suferinta nu au fost uitati. Aproximativ 100 de beneficiari ai programului de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu vor fi vizitati de personalul si voluntarii organizatiei si vor primi pachete cu fructe si flori, pentru a mai uita, macar pentru o zi, de suferinta si de boala. Iar pentru cazurile mai dificile, zece varstnici imobilizati la pat care nu mai au nici un intretinator, saptamana viitoare va fi organizata o campanie de curatenie la domiciliu, in care echipe mixte de ingrijitoare si voluntari vor face curatenie generala in locuinte.

Fundatia de Sprijin Comunitar este una dintre cele mai vechi organizatii locale pe piata serviciilor integrate pentru persoane varstnice, oferind servicii acreditate de ingrijire la domiciliu, asistenta medicala specializata, externare dirijata din spital. Deasemenea, pentru varstnici activi, FSC are deschise doua centre de zi, unul in Bacau si unul in comuna Motoseni, care ofera servicii de socializare si petrecere a timpului liber, asistenta sociala si medicala, recuperare medicala in sala de kinetoterapie. FSC este in acelasi timp una dintre putinele organizatii din Romania care ofera servicii socio-medicale pentru varstnici si in mediul rural. La ora actuala FSC ajuta prin aceste servicii un numar de 600 de varstnici in mediul rural (zona de est a judetului Bacau), 200 de varstncii ingrijiti la domiciliu in municipiul Bacau si 120 de beneficiari ai centrului de zi “Dr. Stefan Ciobanu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin