19.08.2010

Solidaritate cu sinistraţii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Urmare a apelului la solidaritate făcut de Centrul Eparhial Roman, pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile din lunile iulie şi august, în urma colectelor din bisericilor parohiale şi a depunerilor bancare făcute în conturile Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-a strîns suma de 150.000 de lei. De asemenea, pentru
sinistraţii din Eparhia noastră, cu binecuvîntarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost repartizată de către Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, suma de 100.000 de lei. Banii adunaţi vor fi folosiţi după 1 septembrie, pentru construcţia de case familiilor rămase fără adăpost, efectuarea lucrărilor de reparaţii şi achiziţionarea de materiale de construcţii, precum şi pentru achiziţionarea de aparatură – electrocasnică, toate în urma anchetelor sociale, ce se derulează acum în parohiile afectate de revărsarea apelor de către Biroul de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului cu ajutorul preoţilor parohi din zonă.

Pe această cale, ierarhii, preoţii şi credincioşii Eparhiei mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în ajutorarea persoanelor afectate şi anul acesta de revărsarea nemiloasă a apelor. Deşi durerile sunt mult mai mari decît le putem noi mîngîia, fapta bună în sprijinul familiilor sinistrate reprezintă un act de solidaritate, care poate susţine speranţa că necazurile vor fi depăşite. Acolo unde faptei bune i se adaugă rugăciunea, Dumnezeu vine să înmulţească roadele bune ale sufletului nostru. Dumnezeu să binecuvinteze jertfa şi să îmulţească darul donatorilor, miluitorilor, sprijinitorilor celor în nevoi!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI ŞI BACĂULUI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin