19.08.2010

Minifotbalul în alte 5 judeţe noi

Începând din această vară Asociaţia Română de Minifotbal va demara campionate de minifotbal în alte cinci judeţe noi ale ţării: Harghita (Miercurea-Ciuc), Vrancea (Focşani), Bihor (Oradea), Suceava (Suceava) şi Ilfov (Buftea). Cu aceste noi judeţe pe harta minifotbalului, ARM îşi continuă strategia sa de promovare a minifotbalului pentru amatori în România, indiferent de vârsta practicanţilor.


În acest moment minifotbalul se bucură de cea mai mare reprezentativitate în Ardeal, unde Asociaţia Română
de Minifotbal este prezentă în toate judeţele cu excepţia Bistriţiei-Năsăud. Acelaşi lucru se întâmpla şi în zona Moldovei, excepţia reprezentând-o judeţul Vaslui. Sudul ţării suferă din acest punct de vedere destul de mult, de abia de anul trecut ARM a reuşit să demareze un campionat de minifotbal în Craiova, reprezentanta Olteniei la Turneul Naţional de Minifotbal reuşind chiar la prima participare să joace finala pe care a pierdut-o in extremis la loviturile de departajare. Toate acestea sunt motive pentru care toată atenţia ARM va fi îndreptată în această perioadă spre dezvoltarea minifotbalului în toate zonele României.


„Istoria minifotbalului ne trimite la sportul pe care îl practicam cu toţii sub forma unei miuţe în curţile şcolilor sau în parcările dintre blocuri, cu porţi formate din două pietre mai mari, indiferent de vârstă”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Asociaţiei Române de Minifotbal.

Astăzi minifotbalul a schimbat curtea şcolii cu terenurile dotate cu gazon sintetic şi instalaţii de nocturnă, farmecul şi pasiunea rămânând însă aceleaşi. În acest moment ARM organizează şi două turnee finale la care participă cele mai bune echipe din campionatele locale afiliate. Astfel câştigătoarea de la nivel local participă la Turneul Naţional de Minifotbal – Liga Bergenbier, câştigătoarea de anul acesta fiind recompensată cu posibilitatea participării în Italia la un meci de fotbal al lui Cristi Chivu care şi anul acesta a dat lovitura de începere la Turneul Naţional. Câştigătoarele cupelor sau ocupantele locului doi de la nivel local participă la Cupa României la Minifotbal, competiţie la care anul acesta, organizată la Zalău, s-a calificat şi Naţionala Artiştilor care a reuşit să depăşească chiar faza grupelor, Kamara şi Andrei de la trupa Alb Negru şi Aurelian Temişan fiind cei mai susţinuţi din tribune.

Dincolo de petrecerea timpului liber, minifotbalul este ideal şi pentru teambuilding. Din ce în ce mai multe companii practică acest sport ca o modalitate de consolidare a echipelor şi de detensionare a conflicte lor, oferind totodată angajaţilor un spaţiu de relaxare şi de interacţiune în timpul liber în condiţii optime, fără ca aceştia să-şi pericliteze sănătatea şi să se menţină în formă. Pe lângă toate acestea minifotbalul prezintă o componentă esenţială de integrare prin sport, ceea ce determină să capete o valoare de real sporting democracy care contribuie implicit la dezvoltarea societăţii româneşti.
Pentru 2011 Asociaţia Română de Minifotbal va continua să dezvolte proiecte noi şi îşi propune chiar să organizeze inclusiv un turneu european de minifotbal în România, dar şi constituirea unei echipe naţionale de minifotbal şi angrenarea acesteia în competiţiile internaţionale.


Pentru mai multe informaţii:
E-mail: office@campionateminifotbal.ro , tel.: 0723.16.50.32 sau 0741.799.932
(Răzvan Burleanu, Preşedinte - Asociaţia Română de Minifotbal)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin