03.08.2010

Incep lucrarile la digul de la Saucesti

Saptamana aceasta se va preda amplasamentul pentru realizarea primului tronson din obiectivul de investiţii: “Lucrări de îndiguire mal drept râu Siret pe tronsonul Şerbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt (L = 18KM), judeţul Bacău”.

In urma inundatiilor din acest an, Administratia Bazinala de Apa Siret Bacau a propus executarea
unui dig cu o lungime de 18,0 km, pentru apararea impotriva inundatiilor a intregii zone expuse riscului, pe tronsonul Serbesti (comuna Saucesti) – Holt (comuna Letea Veche), judetul Bacau. Lucrarea a fost aprobata, iar Guvernul Romaniei a alocat pentru realizarea ei, prin HG 638/2010, suma de 25 milioane lei, dintre care 14 milioane in 2010 si 11 milioane in 2011.

In prima faza se pot incepe lucrarile pe 1800 de metri, pe amplasamentul vechiului dig din zona Saucesti, care se va suprainalta cu 1 metru, cotă corespunzatoare unui debit de calcul de 1% (statistic, probabilitatea ca acest dig sa fie depasit este de o data la 100 de ani).

“In zilele ce urmeaza se va stabili traseul celor 18 km de dig si situatia juridica a terenurilor care vor fi ocupate de lucrare, astfel incat executia sa poata incepe cat mai repede. Am aprecia ajutorul detinatorilor de terenuri si al autoritatilor locale in demersul nostru. Ar fi benefic ca acestia sa-si dea acceptul cat mai repede pentru ocuparea temporara si definitiva a terenurilor de catre dig. Facem tot posibilul ca pe viitor sa nu se mai intample asemenea inundatii ca cele de la inceputul lunii iulie din acest an, siguranta populatiei fiind prioritara pentru noi”, a declarat Emil Vamanu, director tehnic al Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin