17.08.2010

Bacauani selectionati la HIGH FEST Erevan Armenia

Regizorul Gheorghe Balint si actrita Eliza Noemi Judeu selectionati la HIGH FEST Erevan Armenia


· Asociatia / compania de teatru “Buzunarul cu teatru” (ONG) a fost selectionata si invitata la HIGH FEST International Performing Arts Festival – Erevan, Armenia, unde reprezinta Romania cu spectacolul “Femei singure” de Dario Fo & Franca Rame. Echipa care a realizat spectacolul : regizorul
Gheorghe Balint, actrita Eliza Noemi Judeu (Teatrul municipal Bacovia), scenografa arh. Crezantema Sofronea si compozitorul Ciprian Manta. Festivalul este organizat de The Armenian Actors Union, Yerevan State Institute of Theatre and Cinema si ASSITEJ. La acest festival, care are loc intre 1-8 octombrie a.c., participa peste 400 de artisti din intreaga lume (teatre & invitati speciali). Tari participante : Rusia, Anglia, Franta, USA, Austria, Germania, Suedia, Spainia, Elvetia, Olanda, Israel, Belgia,, Kazakhstan, India, Japonia, Singapore...etc.


« Cred ca este o mare performanta a culturii bacauane participarea noastra la acest important festival (suntem singura trupa de teatru din Romania !) unde sunt invitati artisti din intreaga lume…In cadrul festivalului sunt invitate spectacole de drama, comedie, de animatie, de « performence » si…circ ! Cazarea (4 nopti) si masa (2 mese / zi) pe durata festivalului sunt asigurate de organizatori, noi trebuind sa platim transportul si viza de intrare in Armenia. Pentru a ajunge la Erevan avem nevoie de cca. 2500 de euro si speram sa fim ajutati (reprezentam cultura romaneasca !) de autoritatile locale (Consilul local, Consiliul judetean, Primarie, Prefectura) si prietenii nostri sponsorii…Vom juca spectacolul nostru « Femei singure » in luna septembrie in sala studio « Prospero » a Palatului copiilor cu speranta ca vom putea aduna suma necesara cumpararii biletelor de avion…».

Gheorghe Balint - regizor

« Teatrul, pentru mine, este o stare de gratie a fiintei umane, « felul » meu intim de a exista si rezista. Vreau sa impartasesc semenilor mei, de aici si de oriunde, intrebarile si povestile personajelor carora le dau viata pe scena.


Continui sa cred ca TEATRUL este o « excursie » in adancul sufletelor noastre : noi actorii, voi spectatorii…Incerc sa ma feresc de a juca pe scandura scenei « ceea ce nu s-a mai vazut si nu s-a mai facut… »…Probabil ca « lucrurile simple » sunt cele mai greu de realizat, nu ? »

Eliza Noemi Judeu - actrita / Teatrul municipal Bacovia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin