03.04.2010

Asfaltul minune ! Soluţia salvatoare ?

In urma articolului de mai jos cu situatia dezastruoasa a strazilor din oras, mi-am amintit de o filmare.
In urma cu vreo luna am filmat impreuna cu ''Realitatea Tv'' o demonstratie de ''asfaltare minune''. Nu stiu daca ei au difuzat-o, ca sa nu supere vreun interes, sau poate au difuzat-o, dar eu nu am reusit pana acum din lipsa de timp. Mai concret, in ziua respectiva o echipa de asfaltatori a astupat o groapa de pe langa Stadionul Municipal.

Pe scurt e vorba de o mixtura cu liant ''Keryspen'', produs in Franta, care in jumatate de ora se intareste si se poate circula peste gropa proaspat astupata. Rezista pana la -30 de grade C. si cu o tona se pot astupa aproximativ 50 de gropi. Si culmea, o tona costa doar 480 de euro. Cat am stat la fata locului s-a demonstrat si timpul scurt de intarire, prin trecerea unei masini peste asfaltul proaspat. Deci sunt solutii, iar noi soferii bacauani rupem masinile in fiecare zi.

Priviti:



O fi din cauza comisioanelor prea mari de nu s-a asfaltat nimic de atata timp? Sincer m-am bucurat cand Primaria afirma ca a dat de 5 ori mai putin la asfaltarea drumurilor, fata de regimul anterior. Dar daca acesta e pretul, un oras plin de gropi, nu multumesc!

Un comentariu:

  1. Or fi dat de 5 ori mai putin, dar strazile s-au stricat de 5 ori mai repede. Practic nici un an nu au tinut. Pe Stefan cel Mare, dupa doua sau trei zile, deja era varza. Fura Stavarache cum fura si Sechelariu, numai ca asta mai si minte ca porcu.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin