25.09.2009

S-a inaugurat SMURD Bacau


Imi amintesc cum in urma cu 12 ani ani, eram intr-o camera de hotel la Targul Mures, si niste persoane de acolo povesteau parintilor mei despre un serviciu medical in premiera pe tara, denumit SMURD. Ceva cu salvari performante, cu elicopter...S.F.-uri pe atunci. Nu intelegem eu mare lucru, la fel cum nu au inteles nici conducatorii Bacaului timp de atatia ani, pentru ca la scurt timp au fost chemati mai marii ţării din toate judetele pentru a vedea noul serviciu, dar care nu s-a vrut a se realiza. Era considerat in afara sistemului, ceva particular, privit cu reticenta (probabil cu gandul ca trebuie impartita spaga, cu cei de la urgenta din spital..) cine stie...

Iata cum dupa 12 ani la Bacau s-a infiintat SMURD Bacau, (Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare). O necesitate mare pentru acesta zona, avand in vedere ca drumul european E 85 produce victime pe banda rulanta.

Astazi la ora 10:00 in Piata Tricolorului, a avut loc ceremonia de inaugurare a SMURD in prezenta secretarului de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat, cel care a infiintat acest serviciu pentru prima oara la Tg. Mures.

Dupa discursuri si parada militara a celor de la Inspectoratul Judetean de Situatii de Urgenta Bacau (IJSU), s-au vizitat cele trei ambulante de tip B cu tractiune 4×4, iar apoi a urmat o conferinta de presa in sala Consiliului Judetean, unde s-au discutat urmatoarele etape de perfectionare a cadrelor medicale, ce vor actiona pe noile ambulante dotate la cel mai inalt nivel. Prefectul Dorian Pocovnicu i-a inmanat o icoana cu singurul sfant din Bacau, Sfantul Antipa de la Calapodesti.

Cateva poze si un filmulet cu Vizita ''parintelui'' SMURD






dr. Raed Arafat





Prefectul Dorian Pocovnicu dandu-i icoana cadou


5 comentarii:

  1. Să dea Dumnezeu să nu aibă prea mult de lucru.
    OT: Ideea cu icoana n-a fost prea fericită. Puţină intuiţie şi mai multă subtilitate diplomatică n-ar strica nici la nivel local.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa dea Dumnezeu! Cat despre icoana, eu cred ca este binevenita oricand...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu imi amintesc ,,facerile'' acestui serviciu, mai rar mi-a fost dat sa vad atata persuasiune la un om, pacat ca nu e roman,eu zic ca e destul de grav sa un strain sa se straduiasca atat si pana la urma sa reuseasca doar ca sa ne faca noua un bine...
    Oare am inteles ceva din lectia asta,mi-e teama ca nu...

    RăspundețiȘtergere
  4. A dat Dumnezeu!
    Felicitari doctorului Arafat!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin