14.09.2009

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Bacau

Astazi 13 septembrie 2009, Bacaul a marcat in istoria sa, vizita Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel. Venind de la Roman, unde de ieri s-au oficiat slujbe dar si un eveniment important pentru Bacau, ridicarea Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie a Romanului si Bacaului, Patriarhul s-a oprit la Catedrala Ortodoxa ''Inaltarea Domnului'' din '' inima Bacaului '' asa cum a inceput discursul Preasfintitul Ioachim Bacauanul, care a fost alaturi de Patriarh in ambele zile.

A fost intampinat cu paine si sare iar apoi s-a intrat in Biserica de la subsolul Catedralei unde acolo, i s-au oferit Diploma de Cetatean de Onoare al Judetului si un trofeu in forma unui munte de sare, simbolul si stema Judetului Bacau. Dupa discursul Preafintitului Ioachim Bacauanul, a urmat cel al oficialitatilor si al Patriarhului. Apoi s-a mers la cripta unde se odihneste Preafintitul Ioachim Mares, despre care am scris la inmormantarea sfintiei sale, si s-a oficiat o slujba de pomenire.

Drumul a continuat in Catedrala unde s-au discutat si vizualizat proiecte despre cum va arata edificiul. Singura nemultumire a Patriarhului a fost de tabla ce va acoperi cupolele, deoarece initial era aurie, iar acuma s-a schimbat in maro, lucru ce l-a nemultumit. Am sa dezbat acest subiect in articolul urmator cu inregistrarea discutiilor.

La iesire din Catedrala, Preafericitul Parinte Daniel era asteptat de foarte multi oameni care l-au aplaudat.

Din cele cateva sute de poze, postez cateva, si un filmulet, pentru a marca acest moment istoric al Bacaului.


Pozele sunt in ordinea desfasurarii evenimentelor




La subsolul Catedralei, Biserica Adormirea Maicii Domnului





Slujba de pomenire la mormatul Preafintitului Ioachim Mares



In catedrala











La iesire o fetita ii inmaneaza un acatist

Asta-i ca-n desene animate :) Intr-o parte un ingeras si in cealalta un dracusor.




Si un filmulet cu vizita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin